Başkan Yardımcısı Yılmaz Sarıçamlık açıklamasında; “YÖK saldım çayıra, Mevlam kayıra uygulamasına son vermelidir. Bilindiği üzere her yıl üniversitelerimizde mezun olan binlerce genç iş bulmakta zorlanmaktadır. Ülkemizde her yıl artan ciddi istihdam sorunları yaşanmaktadır.

ARZ TALEP DENGESİ GÖZETİLMELİ

Yüksek Öğretim Kurumu'nda eğitimin verildiği meslek guruplarından geçmiş yıllarda ülkemizde kamu ve özel sektörde ne kadar bir istihdam sağlanmış ve o yıllarda ne kadar mezun verilmiş buna bakmak kalıcı çözümün anahtarı olacaktır.

Ülkemizde başta öğretmenler olmak üzere sağlık personeli, çeşitli meslek dallarından mühendis, tekniker vb ellerinde diplomalarla maalesef kontenjan doluluğu nedeniyle kamu ve özel sektör kapılarından elleri boş geri dönmektedir. Dikkat ederseniz bir Bakan veya Kamu kuruluşundaki bir Genel Müdürün bir Twitter paylaşımının ardından yorumlarda yüzlerce istihdam mağduru gençlerimizin iş bekleyen yakarışları ile karşılaşmaktayız. Ve bu içler acısı durum her geçen yıl katlanarak artmaktadır.

İŞSİZLER ORDUSU

Örnek vermek gerekirse üniversitelerden mezun olmuş şu an hali hazırda iş bekleyen 40 bin harita kadastro teknikeri bulunmakta iken son iki yılda kamuda sadece 64 alımın yapılmış olması uygulamadaki yanlışlığı gözler önüne sermektedir.

Genel olarak her yıl artan üniversite mezunu işsizler ordusu oluşmaması yönünde sorunun genel çözümü konusunda görüşüm bu yönde olup arz talep dengesi gözetilmelidir. Aksi halde YÖK daha çook ‘Saldım çayıra Mevlam kayıra’ demek durumunda kalır.”

Editör: Haber Merkezi