Eğitim-Bir-Sen Millî Eğitim Şubeleri 45. Başkanlar Kurulu toplantısı hakkında bilgi veren Mengen; “5. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle toplantımızı icra ettik. Genel yetkili sendika olduğumuz 2011 yılından bu yana pek çok kazanıma imza attık, eğitime ilişkin takdire şayan çalışmalar yaptık, eğitim çalışanlarının onlarca sorununun çözüme kavuşturulmasını sağladık. 5. Dönem Toplu Sözleşme’de yeni kazanımlar elde etmek için çalışıyoruz. Genel Merkezimizin organizasyonu ile teşkilatımızın liderleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulunduk” dedi.
Mengen; “Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı’nın 30.’su Memur-Sen Genel Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle 1 Ağustos’ta başlayacak olan 5. Dönem Toplu Sözleşme döneminde izlenebilecek yol haritası, tabanın talepleri ve beklentileri konuşuldu, toplu sözleşme stratejisi masaya yatırıldı.” dedi. 81 il temsilcisinin bulunduğu toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Hüseyin Öztürk, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Bayraktutar ve Soner Can Tufanoğlu, bağlı sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Ağırlıklı olarak 5. Dönem Toplu sözleşme gündeminin konuşulduğu ve istişare edildiği toplantıda Memur-Sen ve bağlı sendikaların teşkilat gündemleri de değerlendirildi. İl Temsilcileri Toplantısı’nın sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılacak.

Editör: Haber Merkezi