Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan cezaevi ile ilgili toplantıya Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, Eski Milletvekili Ali İnci, Pınarlı ve İkbaliye mahallesi Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Hendek Belediyesi Başkanı İrfan Püsküllü, konu ile ilgili olarak “Sayın valimiz ile buradan çıkacak kararı ileteceğiz” diyerek oturumda ilk sözü eski milletvekili Ali İnci’ye verdi. Yapılan oylamada cezaevi yapılmasına ret cevabı verildi ve herkesin ortak kararı “Cezaevi istemiyoruz” şeklinde oldu.
Daha sonra söz alan AK Parti ilçe Başkanı Ali Kemal Sofu, “Ramazan bayramında haberimiz oldu, ilk günden beri hiç kimse ile istişare yapmadan tepkimizi koyduk, sonrasında arkadaşlarla partimizde istişaremizi yaptık, zaten Hendek bir eğitim şehri ve sanayisi ile de anılan bir şehir. İstişare yapmadan bile hayır dememiz gerekiyor zaten” dedi.

BAŞKAN SOFU
Sofu, “İrfan Başkanımızla da sonrasında istişare yaptık, kesinlikle olmaması gereken bir iş. Konu da orada kapandı diye biliyoruz, bir daha da gündeme gelmedi, kesinlikle gündeme alınmaz alınmayacağını düşünüyorken daha çok yeni, kurban bayramı bayramlaşmasında kaymakamımız bizi uyardı. Bu iş ile alakalı yol katledildi şuan cezaevi ile ilgili çalışma olduğunu beyan etmesi ile öğrendik. Yer tahsisi ile ilgili noktaya geldi, müdahale edecekseniz edin uyarısı ile hemen akabinde milletvekilleri ile durumu görüşerek kesin olarak istemediğimizi, Hendek’in böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını ifade ettik. Tüm vekillerimize durumu izah ettik. Hendek bunu kabul etmez biz de karşıyız, olmaması gerektiğini, ihtiyacımız da olmadığını, orası Fen Lisesi olur, başka huzur evi olur, her hangi bir şekilde değerlendirilebilir, ama kesinlikle açık veya kapalı cezaevi olmasını istemiyoruz dedik. Kendileri de bu durumu değerlendirerek engel olmaya çalışacaklarını söylediler, toplantının böyle tüm siyasi partilerinin de desteğini alarak yapmak çok daha yerinde olacaktır” dedi.

BABAOĞLU
Daha Sonra söz alan MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’da cezaevi istemediğini açık bir dille anlatarak konuya destek olacaklarını ifade etti ve “İlçenin belediye başkanı burada, hükümetin temsilcisi ve eski milletvekili burada, halledemiyorsanız bırakın gidin” diyerek sözlerini noktaladı.
Yapılan değerlendirmeler sonucu oluşturulan bir heyet Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek ilçenin cezaevini istemediği talebi iletilecek. 

Editör: Haber Merkezi