MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı; “5 yıl önce ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ şiarıyla Sakarya merkezinde kurulmuş olan bir derneğiz. Eğitim ve sosyal sorumluluk konuları üzerine projeler yürütüyoruz.  Ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi. 

Eğitim ve sosyal sorumluluk üzerine çalışmalarına değinen Akıllı; “Geride kalan 5 yıl içerisinde İçişleri Bakanlığı tarafından 2 projemiz desteklenmeye değer görülerek kabul edildi. Bunlardan ilki ‘Bi Dünya Kadın’ Projesiydi. Bu proje İle kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların karar alma mekanizmalarına dahil olması, kadınların siyaset ve demokrasiye katkısı, İslam’da kadına verilen değer, aile içi iletişimde annenin önemi, tarihsellik içerisinde ve kültürlerde kadının yeri gibi konuları 6 bin öğrenciye aktardık. Bu konuda birçok konferans ve çalıştay gerçekleştirdik.”

“İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen bir başka projemiz ‘Akran Zorbalığı’ üzerine hazırlamış olduğumuz ‘En Yakın Arkadaşım Akranım’ Projesi. Akran zorbalığı projemiz ile okullarda disiplin sorunlarının ve devamsızlıkların azaltılması, çocukların özgüven kayıplarının önlenmesi, öğrencilerin akademik başarılarının artırılması gibi konularda yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim verdik. Sınıf öğretmenleri, okul öncesi ve özel eğitim öğretmenleri ile Suriyeli çocukların dersine giren öğretmenlerden oluşan bin kişiye eğiticilerin eğitimi semineri düzenledik. Dezavantajlı gruplara, mültecilere ve halka açık, akran zorbalığı ile mücadele yolları adıyla 3 konferans ile etki alanımızı artırdık” diye konuştu.

Akıllı şöyle devam etti; “Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik verimli ders çalışma, sınav kaygısı ile baş etme, sağlıklı beslenme ve spor, güvenli internet ve teknoloji bağımlılığı vb gibi her ay bir konu belirleyerek rehber öğretmenlerimiz aracılığıyla çalışma yaptık. Projelerimizin yanı sıra yönetim kurulu üyelerimizin farklı internet sitelerinde yazmış oldukları eğitim ve gündeme dair yazıların yer aldığı ‘yetmez mi’ adlı bir kitap yayınladık. Eğitim günlüğü, değerler eğitimi ve eğitime dair adlarıyla 3 farklı yazı dizimiz haftalık tam sayfa olarak yerel gazetede yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediyor.”

“Proje ve yayınlarımızın yanı sıra söyleşi ve salon programları da yapıyoruz” diyen Akıllı; “Gönül coğrafyamızda kanayan yara Arakan, Suriye meselesi, Mavi Marmara belgesel gösterimi, Kudüslü Saatler, 28 Şubat’ın Sosyolojik Etkileri, Kadın ve Adalet, Sosyal medya Mahremiyeti gibi başlıklarla salon programları ve söyleşiler gerçekleştirdik ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever; “Önce ahlak ve maneviyat diyen MEB-DER başkan ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi