Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Söğütlü ve Ferizli ilçelerini ziyaret etti. Söğütlü’de Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, ilçenin genel durumu ve çalışmalar hakkında brifing aldıktan sonra ilçe idare şube başkanları ile toplantıda bir araya geldi.
Söğütlü’deki temasların ardından Ferizli ilçesine geçen Vali Ahmet Hamdi Nayir, iade-i ziyarette bulunduğu kaymakamlıkta Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve ilçe idare şube müdürleri ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alan Vali Nayir, herkese görevlerinde başarı dilediğini ifade etti.

DEVLETİ TEMSİL YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Sakarya’yı hak ettiği yere taşımak için ortaklaşa gayret göstereceklerini belirten Vali Nayir, “Kütüphanedeki memurumuz ile bir şube müdürünün görevleri farklı olsa da devleti temsil etme yükümlülüklerinde fark yoktur. Bir kamu personelimizin işini isteyerek ve severek yapması hem bulunduğu kuruma hem de hizmet ettiği kente büyük fayda sağlayacaktır. Bizim amacımız da devletin gülen yüzünü yansıtmanın yanı sıra, personelimizin de işini huzurlu bir şekilde benimseyerek yapmasına yardımcı olmaktır. İlimize, ilçelerimize ve kutsal saydığımız devletimize faydalı olmak için büyük gayret göstermemiz gerekiyor.”

“BAŞARI İÇİN İŞBİRLİĞİ GEREKLİDİR”
Vali Nayir; “Kentin tüm ortak paydaları ile işbirliği içerisinde çalışacağız, ancak önce kendi aramızda birliktelik ile koordinasyonu sağlamamız gerekmektedir. Başarının şartı; işbirliği ve birlik, beraberlikten geçiyor. Dertlerimiz ile sıkıntılarımız ortak olduğu gibi, başarılarımız ve sorumluluklarımız da ortak olmalıdır. ‘Mahkeme kadıya mülk değildir.’ Benden önce bu mevkide birçok valimiz hizmet etti, benden sonra da yine buralarda görev yapacak kişiler gelecektir. Sizlerin de bulunduğu mevkilerde sizden önce birileri vardı, sizden sonra da yeni kişiler gelecektir. Önemli olan tevdi edilen görev ve sorumlulukları en güzel şekilde yerine getirmeye gayret etmektir. O zaman gönül rahatlığı ile bu mevkileri devredebilir ve arkada hoş bir seda bırakmış oluruz.”

“İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN”
“Toplum ailesinin içerisinde yer alan vatandaşlarımıza hizmet ederken, empati kavramını kullanmamız bizlere yol gösterecektir. Biz ya da ailemizden birisi bir devlet dairesine gittiğinde nasıl davranılmasını istiyorsak, gelen vatandaşlarımıza da aynı şekilde davranmalıyız ki, ortada sorun diye bir şey kalmasın. Çözüm odaklı çalışmak bizleri er geç başarıya ulaştıracaktır.
Kamu görevlilerinin her biri devletin kıymetli temsilcileridir, bununla birlikte devletin de milletsiz olamayacağını çok iyi biliyoruz. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ felsefesinin en güzel örneklerini vermek için gayret içerisinde olmalıyız. Ancak usule aykırı, mevzuatın öngörmediği talepler için karşımızdaki muhatabımıza bunun neden olmadığını ve nasıl olması gerektiğini iyice anlatmamız bizim en önemli görevlerimiz arasındadır. Devletin kapısına gelen kim olursa olsun, dinlenmeden ve bilgilendirilmeden gönderilmemelidir” dedi.
Toplantılar sonrası Kaymakamlık binasını gezerek personele başarı dileyen Vali Nayir, birimlerde bulunan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi