Vali Balkanlıoğlu, “Anadolu'nun girişinde mihenk taşı olan Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kurtuluş Savaşı'nın başlaması ile birlikte bu süreçte özel bir yere sahip olan Adapazarı, birçok Kuva-yı Milliyeci kahramanı bağrından çıkarmakla birlikte Anadolu'ya silah sevk edilen önemli merkezlerden biri olmuştur.
Yıllarca süren savaşlara, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen aziz Türk Milleti her türlü eziyet, işkence, cefa ve tehlikelere katlanarak bu sıkıntıların üstesinden gelmesini bilmiştir. Bu azim ve kararlılıkla istiklal ve istikbalimizin kazanılmasında vatanımızın dört bir yanını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimiz bu cennet vatanı bizlere emanet etmişlerdir. Bu kutlu uğurda canlarını seve seve vatanlarına feda ederek şehadet şerbetini içmiş kahraman şehitlerimiz asla unutulmayacaktır.
Geçen süre zarfında, her alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne sahip, ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel alanlarla kendini geliştirerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Bu süreçte Sakarya İli de sanayide, tarımda ve turizmde kendini geliştirmiş ve her alanda ülkemizin hak ettiği seviyeye çıkması için daima özveriyle çalışmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Adapazarı'nın kurtuluşunun yıldönümünde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm Sakaryalılar’ın 21 Haziran Kurtuluş Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi