Kaynarca Ziraat Odasının, belediye konferans salonunda yapılan tek listeli olağan genel kurulunda başkanlığa oy birliği ile İbrahim Çakar seçildi. Kongrenin divan başkanlığını, Ziraat Odaları Sakarya İl Koordinatörü Şinasi Bayraktar yaptı.  Hesap raporları, tahmini bütçe ve çalışma raporlarının okunmasından sonra yapılan oylamada yönetim kurulu çalışmaları oy birliği ile ibra edildi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI
Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, 4 yıl içinde yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çakar şöyle konuştu: "Odamız satış mağazamızda zirai mücadele ilaçlar, mısır, ayçiçeği, buğday, arpa ve yem bezelyesi, yonca gibi bölgemizin ihtiyacına göre kaliteli tohumlar getirilerek çiftçilerimize piyasa koşullarının en makul fiyatlarıyla satışa sunulmuştur. İlçemizde üretimi yapılan lahana fideleri de temin edilerek uygun fiyatla kaliteli tohum, ilaç, gübre ve fideye erişimi sağlanmıştır.”

ÇİFTÇİ EĞİTİMİ
Çakar; “35 Köyümüzde toplantı düzenlenerek 560'ı erkek, 120'si kadın olmak üzere 680 çiftçimizin üretiminde yaşadıkları hastalık ve zararlı mücadeleleri konusunda bilgiler verdik. Üretimin nasıl olması gerektiğini göstermek için teknik bilgi verdik. İlçemizde 42 bin dönüm arazide yapılan fındık yetiştiriciliğiyle ilgili Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele konusunda araştırma yapılarak broşür ve dergi dağıttık. Gelişen teknolojiyi görmek için Bursa Tarım Fuarına 2 bin 650 kişilik katılım sağladık. Hendek Fuarı'na da 640 çiftçi ve 120 öğrencimiz ile katıldık.”

SEL FELAKETİNE ÖNLEM
Çakar; “İlçemizde 2017 Haziran ayında Birlik, Başoğlu, Turnalı ve Arifağa, Kulaklı, Uzunalan ve Büyükyanık mahallelerimizde yaşanan sel felaketinde çiftçimizin yanında olduk, ulusal ve yerel basınımızı haberdar ettik. Daha sonra milletvekillerimizin teşrif ettiği bir toplantı düzenleyerek odamız tarafından hazırlanan longozda sel ve bölgeye zararlarıyla ilgili raporu onlarla paylaştık. Ancak konuya duyarlılık gösteren tek kişi şu anda milletvekili olmayan Mustafa İsen oldu. Elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı. Bu konu kapatıldı. Umarım Acarlar Longozumuzu besleyen, kanal ve kılçık kanallar yakın zamanda temizlenerek böyle bir durumun tekrarı önlenmiş olacaktır. Tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu ilçemizde bulunan teknik lisede, "Tarım ve Veteriner Teknikerliği" bölümleri açılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talepte bulunduk.”

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
14 Mayıs 2018 tarihinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü anısına ilçemiz merkezinde yapımı tamamlanan Z (Zenginleştirilmiş) kütüphane'ye kitap bağışında bulunduk. Ramazan'da 52 haneye ramazan çeki, sel felaketinde zarar gören ana okuluna yardımlarda bulunarak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdik."

YENİ YÖNETİM
Kaynarca Ziraat Odası Meclisi şu isimlerden oluştu: İbrahim Çakar (Başkan), Ercan Ayaz, Hüseyin Ateş, Haşim Açıcı, İbrahim Akalın, Rıdvan Pulat, İbrahim Açıkgöz, Harun Öztürk, İsa Aktaş, Salih Kandemir, Ergün Demircan, Ergün Yaman, Kasım Çelikden, Muammer Gönültaş, Tuncay Balta, Fikri Akcan, Halil Çetin, Mustafa Batmaz, Okan Pektaş, Davut Özturhan, Cevdet Çetin.

Editör: Haber Merkezi