İstanbul Marmara Üniversitesi 2. Uluslarası Robot Yarışmasında “Sarıkız” adlı robot ile büyük başarı elde eden projenin mucitleri öğretmen Emrah Yeter, öğrenciler Ahmet Bulut, Barış Yiğit ve Hüseyin Arıcı beraberinde okul Müdürü Tekin Bayer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ile Belediye Başkanı Murat Kaya’yı makamında ziyaret ederek “Sarıkız”ın çalışma sisteminin sunumunu yaptılar.

Marmara bölgesinin meyve ve sebze üretim merkezi, ayrıca “Ayva’nın Başkenti” ünvanıyla anılan ve geçimi yüzde yetmişi tarıma dayalı olan ilçe’de, Metem öğrencileri tarafından danışman öğretmenlerinin rehberliğinde yapılan “Sarıkız” adlı robot  ot biçme, tohum atma, tırmıklama, bahçe sürme gibi birçok işi yapabiliyor.

Okul Müdürü Tekin Bayer; Projeye büyük ilgi duyan ve desteklerini her yerde ve her zaman hissettiğimiz Geyve Belediye Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze kurumum ve öğrencilerimin adına teşekkür ederim. Geyve’mizi ve okulumuzu öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte gururla temsil etmeye devam edeceğiz, dedi.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya; Geyve METEM öğrencilerimiz tarafından icat edilen ve çiftçilik faaliyetlerinde kullanılmak üzere tasarlanan “SARIKIZ” Projesine belediyemizden tam destek olmaya devam edeceğiz. Tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanan bu proje için Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Doğan’a Geyve METEM Müdürü Sayın Tekin Bayer ‘e , Proje’de büyük emeği olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi