SORUMLULUĞU YÜKSEK’
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun ev sahipliğinde, Karasu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan basın toplantısında belediyenin son 9 ve 3 yılının bir değerlendirilmesi yapıldı. İlk olarak Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis kürsüye gelerek, asfalt, kilitli parke, yağmursuyu, istinat ve taşduvar, beton yol, makine parkının yenilenmesi, araç alım satımları, çocuk parklarının yapım ve tadilatı ile futbol sahaları, yeni terminal binası projesi gibi konularda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sonrasında kürsüye gelen Karasu Belediyesi Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay, İmar Müdürlüğü’nde tüm işlerin resmi evrakla yapıldığını belirterek, sorumluluklarının da yüksek olduğunu ifade etti.

‘4 BİN DAİRE SATILIYOR’
Karasu’da her yıl ortalama 4 bin daire satıldığını, imara aykırı yapıların tespitlerinin devam ettiğini, bu tür yapılara gereken işlemleri yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Gençbay, “Mahalleye dönüştürülen 4 köyümüzde de ruhsatlandırma çalışmaları başladı. Şu anda ilçemiz genelinde 40 adet yapı hakkında yasal işlem başlattık, önümüzdeki ayın başında da bir yapının yıkımını gerçekleştireceğiz” dedi. Gençbay’ın ardından kürsüye destek hizmetleri ile ilgili bilgi vermek üzere Başkan Yardımcısı Murat Çelik geldi. Çelik, belediye binasının üst katında arşiv bölümü oluşturduklarını belirtirken, sokak hayvanları barınma birimi kurduklarını, ayrıca 4 araç ile yaz boyu haşere ilaçlaması yaptıklarını söyledi.

‘462 KİŞİ İŞE YERLEŞTİ’
Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar ise, ilçeye açılan İş-Kur Temsilciliği ile 2017 yılında bin 346 başvurudan 462’sinin işe yerleştirildiğini söyledi. Vasıfsız işçilerin genelde park ve bahçeler gibi bölümlerde çalıştırıldığını, bir ambalaj firması ile 50 işçiyiçalıştırması için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. AKOS Bilgi İşlem Servisi’nin ilimizdeki diğer belediyelere de örnek olduğunu söyleyen Gençbay, Whatsup sistemi ile kendilerine ulaşan vatandaşlardan şikayetleri aldıklarını ve çözüme ulaştırdıklarını söyledi. sonrasında kürsüye gelen belediye kültür dairesi müdürü Fatma Tatlı ise, ilçede ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda, mobilya ve giyecek yardımları ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi verdi.

ACARLAR’A DEV PROJE
Başkan seçildikten sonra siyaset gömleğini çıkardığını, her görüşten insana hizmet vermeye özen gösterdiğini söyleyen Başkan İspiroğlu, projeler hakkında bilgi verdi. İlçede yapılacak Yeni Terminal Binası Projesi, Yeni Pazaryeri Projesi, Meydan Projesi, Karasu Kanal Projesi, Yeni Mahalle Balık Müzesi, Karasu Kalesi Restorasyon Projesi, Seyir Terası Projesi, Marina ve Yat Limanı Projesi, Film Platosu Projesi, Akgöl Golf Sahası Projesi, Yeni Hayvan Barınağı Projesi hakkında bilgi veren Başkan İspiroğlu, Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Acarlar Longozu ile ilgili yeni proje açıkladığını, toplamda 18 milyon 500 bin liraya mal olacak projenin 2018 yılı yatırım programına alındığını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi