Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şubesi Başkanı Enver Yıldız, Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk törenine, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi daire amirleri, askeri erkân ve gaziler katıldı. Çelenklerin bırakılmasının ardından Jandarma Uzman Çavuş Serdar Bıyıklı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şubesi Başkanı Enver Yıldız, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

“EN İTİBARLI MERTEBE”
“Millet olarak şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde, bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu Aziz Şehitlerimize ve kahraman Gazilerimize borçluyuz” diyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Gazilik devlet başkanından isimsiz nefere kadar herkesin gururla taşıdığı en itibarlı mertebe olmuştur. Bugün Gazilerimizin ve Şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize de minnet ve şükran duygularımı sunuyorum” dedi.

“GAZİLERİMİZ GÖZ BEBEĞİMİZ”
Karasu Kaymakamı Aziz Mercan günün anlam ve önemine vurgu yaparak; “Sizler, Gazilerimiz olarak bizlerin göz bebeği, baş tacısınızdır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalarla isimlerini yazdıran kahraman gazilerimizsiniz. Milli egemenliğimizi, vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için canlarını hiçe sayan necip Gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş Gazilerimiz ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi