İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Hendek D-100 Karayolu üzerinde yapılan uygulamada, sürücü İ. A’nın (26) TIR, sürücü Ş.A’nın kullandığı TIR, sürücü M.A’nın kullandığı TIR, sürücü S.A’nın kullandığı tır ve H.A’nın kullandığı TIR olmak üzere, toplam 5 TIR muhafaza altına alındı. Söz konusu 5 TIR içerisinde yapılan aramada TIRların içerisinde prefabrik ev olduğu ve bu evlerin duvarlarına zulalı halde gümrük kaçağı sigaraların olduğu tespit edildi.

BİNLERCE PAKET
Yapılan detaylı arama sonucunda bir TIR’dan 15 bin 920 paket,  2. TIR’dan 4 bin 490 paket, 3. TIR’dan 6 bin 400 paket, 4. TIR’dan 4 bin 360 paket, 5. TIR’dan 5 bin 310 paket olmak üzere toplam, 36 bin 480 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. TIR sürücüleri ile bir yolcu hakkında, 5607 SKM (Sigara Kaçakçılığı) suçundan adli tahkikata başlanıldı, kişiler sevk edildikleri Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Editör: Haber Merkezi