Toçoğlu,  Van'daki depremlerin ardından Sakarya'da orta hasarlı binaların boşaltılması ve yıkılmasının gündeme geldiğini anımsattı.
Orta hasarlı binaların boşaltılması için ilçe belediyeleri ve valilikle gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Toçoğlu, orta hasarlı konutların elektrik, su ve doğalgaz gibi kamu hizmetlerini kestiklerini ifade etti.
Toçoğlu, ilçe belediyelerinin orta hasarlı binaların yıkımını başladığını kaydederek, şöyle konuştu:
''1999 depreminden kalan orta hasarlı binalar ile 1999 depremini yaşamış eski binalar konusu her yerde olduğu gibi bizde de sorun olarak devam ediyor. Vatandaşlara bu konuda duyarlı olmalarını tavsiye ediyoruz. Can ve mal konusunda birinci derecede olay vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Özellikle orta hasarlı binalarda oturan vatandaşlarımızın ikazlarımıza rağmen bu konuda harekete geçmelerini bekliyoruz.
TOKİ ile de işbirliği yapıyoruz. Bu tip binası olan vatandaşlarımız için bir takım hazırlıklarımız söz konusu. Vatandaşlarımızın bu anlamda ilgilerini bekliyoruz. İmar, binalarımızın sağlamlığı, düzgünlüğü ve kaçak yapılaşmayı önleme konusundaki kararlılığımız bugün de devam etmektedir.''

-''Yeni yapılaşmalarda en hazırlıklı illerden biriyiz''-

Toçoğlu, kenti zemini sağlam bölgelere taşıdıklarını, çok katlı binaları da bu bölgelere yaptıklarını dile getirerek, yeni yapılan konutların depreme hazırlıklı olduğunu söyledi.
TOKİ'nin, müteahhitlerin ve kooperatiflerin şehirde birçok bina yaptığına dikkati çeken Toçoğlu, ''Yeni yerleşim bölgesinde şu an nüfus 50 binin üzerinde. Oradaki bölgelerin gelişmesi için gerek altyapı gerekse üst yapı olarak birçok yatırım yapıyoruz, buna da devam edeceğiz. Sakarya'nın geleceğinin depremsellik açısından o bölgede olduğuna inanıyoruz. Şehir içinde de deprem yaşamış ve zemin sıvılaşması yoğun olan bölgelerde de kat sınırlaması var. Yeni yapılaşmalarda en hazırlıklı illerden biriyiz'' şeklinde konuştu.
Toçoğlu, 17 Ağustos 1999 gecesi 03.02'de uyanık olduğunu belirterek, depremde yaşadıklarını şöyle ifade etti:
''Deprem hala hafızamda tazeliğini koruyor. 4 aylık belediye başkanının hayatında yaşayabileceği en dramatik olaydır. O gün çaresizlik hissettim. Güçlü bir hükümetimiz var, güçlü belediyelerimiz var. Bugün araç gereç ve zihin olarak depreme daha hazırlıklıyız. O gün hem ülke şartları hem de belediyelerin şartlarıyla tam bir çaresizlik hissettik.''

Editör: Haber Merkezi