Akgün Altuğ, gelinen noktada ekonomik anlamda önünü görmeye çalışan bir iş dünyası olduğunu söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya ili Oda ve Borsaları Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı’nın konuğu TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. Video konferans aracılığıyla yapılan Sakarya ili Oda ve Borsaları Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıda gündemi değerlendirerek ve süreç ile ilgili kendisine iletilen soruları cevaplandırdı. SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, toplantının hayırlı olmasını dileyerek katılımları için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti. Görüşlerinin Oda üyeleri için önemli olduğuna dikkat çeken Kuriş, salgın sürecindeki çalışmaları için de üyeler adına teşekkür etti.

‘YÖNETMEYE ÇALIŞIYORUZ’
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ konuşmasına 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nü kutlayarak başladı ve tüm sağlık personellerine teşekkürlerini iletti. Başkan Altuğ, “Hepinizin bildiği gibi Çin’de başlayan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele ediyoruz. Tüm dünya olarak; daha önce tecrübe edilmemiş, sonuçları ve hasarları kestirilemeyen bir süreci yönetmeye çalışıyoruz. Ve bir daha eskisi gibi olmayacak yeni bir dönemin de oluşumuna tanıklık ettiğimiz tarihi günlerden geçiyoruz. Ülkemizin gündemi ve geleceğini de etkileyecek bir global sosyo ekonomik krizin tam da içindeyiz. Hem gelecek nesilleri, hem ekonomiyi ciddi anlamda hasara sevk edecek olan bu durumu küresel bir sosyo ekonomik kriz olarak tanımlamak yeterli de değil aslında. Türk iş dünyası olarak bu süreci çok iyi analiz edip atalete kapılmadan ivedi bir şekilde durum tespitini yaparak harekete geçmeliyiz. Çünkü bu yaşanan kriz sonrası normal diye tabir ettiğimiz tüm kavramlar değişecek. Salgının verdiği dersi iyi okumalı, değişime hızla adapte olarak hazırlanmalıyız. Yeni nesil teknolojilere kapılarımızı açmalıyız” ifadelerini kullandı.

----

TOPYEKÜN BİR UYUM
Akgün Altuğ, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Pandeminin ilk günlerinden itibaren devletimiz tarafından gerekli tedbirler alınmış ve hayatımız sürece odaklı olarak yeniden düzenlenmiştir. İş dünyamız da devletimizce alınan tedbirlere hızlı bir şekilde uyum sağlamış olup salgınla mücadeleye katkı vermeye devam ediyor. Bu mücadele topyekün bir uyumla gerçekleşiyor. Ancak şu an geldiğimiz noktada ekonomik anlamda önünü görmeye çalışan bir iş dünyası var. Şu bir gerçek; bu zorlu süreçten nasıl çıkılacağını, hangi ekonomik tedbirin fayda sağlayacağını, salgın sürecinde faaliyetlerini aralıksız nasıl devam ettireceklerini iş dünyamız çok daha iyi biliyor. Bu yüzden her zamankinden fazla desteğe ihtiyaçları oldu. Biz iş dünyası temsilcileri olarak üyelerimizin bu sancılı dönemi en az hasarla atlatabilmeleri için hassas bir süreç yönetiyoruz. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere hepimiz çalışıyoruz.”

SATSO İLK DÖRTTE
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantı organizasyonu için teşekkür ederek süreç hakkında gündemi değerlendirerek çalışmalardan söz etti. Başkan Hisarcıklıoğlu konuşmasında şunlara değindi; “Sakarya’da bulunan oda ve borsalarımızdan görevlerini yürütmelerinden ve üyeleri için çalışmalarından oldukça memnunuz. SATSO Nefes Kredisinde 365 oda arasında en başarılı ilk 4 oda içerisinde yer alıyor. Sakarya’nın ekonomisinin ne kadar büyük olduğunu düşündüğümüzde SATSO’nun üyelerine ne kadar yakın ve hizmet ettiğini görmüş oluyoruz. Sakarya Odalarımızın ve Borsalarımızın vizyonla çalıştığını, üyelerimize hizmete devam ettiğini görmekten de ayrıca gurur duyuyorum. Sizler, hem yönetim, hem meclis, hem de meslek komiteleri, canla-başla gayret gösteriyor, üyelerimizin nabzını tutuyor, onlara tercüman oluyorsunuz. Sakarya Oda ve borsaları arasındaki birlik ve dayanışma örnek olacak nitelikte.”

Editör: Haber Merkezi