Basın İlan Kurumu’nun Cevizlibağ’da bulunan genel müdürlük binasında, Marmara Bölgesi’nde faaliyet yürüten İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ’dan gazete ve internet haber siteleri temsilcileriyle birlikte bir toplantı düzenlendi. İnternet ve dijitalleşme sürecinin ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemelere yönelik hazırlıklar kapsamında düzenlenen toplantıda internet medyasının mevcut durumu değerlendirilip sektörün ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeler konuşuldu.
ESASLAR BELİRLENECEK
Toplantıda konuşan BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, sektörü muhafaza etme ve geleceğe taşıma noktasında çeşitli adımlar atma niyetinde olduklarını belirterek “İnternet medyasıyla ilgili bir mevzuat hazırlıyoruz ve elimizde bir taslak var. Esaslarını sizinle birlikte belirleyeceğiz. Bu sebeple yaptığımız ve yapacağımız bu fikir alışverişlerinin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Burada bulunan değerli medya çalışanlarının katkılarıyla daha da işlevsel olacağını umuyoruz” dedi.
Duran alınacak ortak kararlarla sektörün ihtiyacını karşılayan bir mevzuat taslakları oluşturulacağını vurguladı. 
YASA TASARISI
Toplantıya katılan Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir de “İnternet yasası çerçevesinde internet haber siteleri, Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan alma hakkı elde edilecek. Resmi ilan alacak internet haber sitelerindeki kriterleri de taslak rapor halinde Basın İlan Kurumu’na sunduk. Önümüzdeki süreçte yasa tasarısı ve basın kanunundaki değişikliğe yönelik çalışma tamamlanıp meclise sunulacak. 2020 yılında internet yasasının ve basın kanununda değişikliğin yapılacağını umut ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin 7 bölgesinde yerel ve bölgesel medya temsilcileriyle yapılması planlanan çalıştayların Marmara Bölgesi’ndeki ilk ayağı kurum personelinin de yoğun katılımıyla tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi