YENİDEN AÇILIYOR

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de eğitim olanaklarının çok iyi seviyelere geldiğini anlattı. “Okul öncesi eğitimde hiçbir öğrenciyi taşımayacağız. Kapanmış okulları tekrar açıyoruz, öğretmeni taşıyacağız. Dolayısıyla okul öncesi eğitimdeki evlatlarımızı eğitsin diye öğretmen taşınacak” ifadelerini kullandı.

588 MİLYON LİRA

Kaliteli bir eğitim için derslik başına öğrenci sayısı kadar öğretmen başına düşen öğrenci sayısının da önemli olduğunu anlatan Yılmaz, “Türkiye genelinde toplam ortalaması 28 iken 17'ye düştü. Sakarya'da bir adım daha iyiyiz. 2002 yılında ilköğretimde 28 öğrenciye bir öğretmen düşüyorken, şimdi 16 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. 588 milyon liranın üzerinde yatırımı Sakarya'da gerçekleştirdik” dedi.

EĞİTİM KALİTESİ

“Sakarya'nın da eğitiminin bugünkü hali dünden çok daha iyi ama hedeflerimiz büyük” diyen Yılmaz, “Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaralım, insanımızı mutlu kılalım, hayatla daha fazla bağlantısı olsun' diyoruz. Bunun da eğitimle sağlanacağının farkındayız” dedi. Bakan Yılmaz, Sakarya'ya ikinci üniversite ve bir fen lisesinin daha yapılması için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi