İMAR DEĞİŞİKLİĞİ
TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın söz konusu alanı ticaret merkezi ve konuk alanına çevirdiği imar değişikliği, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şubesi tarafından yargıya taşınmış, Sakarya 1’nci İdare Mahkemesi Mayıs 2015’te planları iptal ederken, stadyum alanının kamu yararına yeşil alan olarak kalması kararı vermişti.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS
Bunun üzerine TOKİ planlarda değişiklik yaparak yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne sundu, teklif imar komisyonunda görüşüldükten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP’li üyelerin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre TOKİ eski stat arazisinde 4 katı aşmamak kaydıyla konutlar yapabilecekti. İMO Sakarya Şubesi bu kez de Büyükşehir Meclisi’nin aldığı karara itiraz etti.

‘GEREKLİ İTİRAZ YAPILDI’
İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Atatürk Stadyumu alanında TOKİ tarafından 12 Aralık 2016 tarihinde onaylanan stadyum alanının konut ve ticaret alanı olarak imara açılmasıyla ilgili planın Sakarya 1. İdare Mahkemesi’nin 2015/136 sayılı kararları doğrultusunda düzeltilmesiyle ilgili olarak odamız tarafından 26 Ocak 2017 tarihinde gerekli itiraz yapılmıştır” ifadeleri yer aldı.

KAMUOYU OLUŞMALI
Yapılan açıklamada İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve duyarlı vatandaşların alınan kararın iptal edilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve meclis üyelerine gerekli uyarıları yapmasını ve kamuoyu baskısı oluşturulmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi