‘TAHLİYESİ İSTENDİ’
Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir dizi ziyaretler ve programlara katılmak üzere ilimize geldi. Bakan Ağbal ilk olarak programına Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından Tunatan Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık yaptığı açılış konuşmasında, Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesinin bulunduğu binanın riskli yapı ilan edildiğini hatırlatarak, “Bu bina riskli yapı olarak belirlendi ve tahliyesi istendi, bu nedenle bina ihtiyacı aciliyet kazandı. Ayrıca Sapanca’da bağımsız bir vergi dairesi kurulması gerekiyor” diyerek, Sapanca’da bina sorunu bulunmadığını ifade etti.

VERGİ İHTİSAS DAİRESİ
İhtisas Vergi Dairesinin Sakarya'ya kurulması için de talimat veren Ağbal, "Nerede mükellef varsa mükellefe özel hizmet yapacağız. Yeter ki vatandaş iadesini almak için beklemesin. O anlamda özel takipçisi olacağım. Sakarya'da da mutlaka bunu yapalım istiyorum. Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, İzmir'de bunları yapıyoruz ama mutlaka bunu Sakarya'da da yapalım." ifadesini kullandı.

‘GAYRET İÇİNDEYİZ’
Bakan Naci Ağbal, “Muhasebecinin tatili yok desem yanlış olmaz, gerçekten büyük bir özveri ile görev yapıyorsunuz. Sizin yükünüzü nasıl alırız diye gayret içindeyiz. Muhasebecilik mesleğinin daha da gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sakarya’ya da İhtisas Vergi Dairesi kuracağız” dedi. Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarının ardından program sona ererken Ağbal, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası hizmet binasını gezdi, ardından Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61’nci Olağan Mali Genel Kuruluna katıldı.

OLAĞAN GENEL KURUL
Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir hoşgeldiniz konuşması yapan aynı zamanda Divan Başkanı da olan Sakarya Doğu Marmara Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği (SESKOB) Başkanı Ali Yılmaz’ın ardından, ardından Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban konuşma yaptı. Balaban’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, hükümetin esnafa yönelik hizmetlerinden bahsederek, hizmetleri inkar etmenin esnaflık ve Ahilik Kültürüne uymayacağını, kendilerinin de bunu inkar etmediğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi