Salı Günleri Kurulması gereken Pazar İçişleri bakanlığının genelgesiyle Cumartesi kuruldu sıkı denetim gerçekleşti. Hendek kapalı pazaryeri girişlerinde HES kodu denetimleri gerçekleştirilirken, 7 giriş kapısı olan kapalı pazaryeri girişleri 3’e düşürüldü.

Pazaryeri giriş noktalarında Emniyet, Jandarma, Zabıta ve Vefa Sosyal Destek Grupları ekiplerince Vatandaşların ateşleri ölçülerek HES kodu denetimleri gerçekleştirilirken, maske, mesafe ve hijyen konularında da bilgilendirmeler yapıldı.

Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ve İlçe Protokolü tam kapanma sürecinde alınan tedbirleri yerinde incelemek üzere Hendek kapalı pazaryerinde denetim ve incelemelerde bulundular.
Kaymakam Acır’ın katıldığı denetimlerde Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk, Emniyet, Jandarma, Polis, Zabıta ve Vefa Sosyal Destek Ekipleri yer aldı.
Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Pazara gelelere sık sık anos yapılarak alış verişlerini bir an önce tamamlamaları  içeri fazla kalabalık olmaması içinde kapı önlerinde gelenleri bekletip içerinin boşlamasını sağladılar.

Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri pazarcı esnaflarına maske, mesafe ve hijyen konularında dikkatli davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulunurken, denetimlerin Saat:17.00’a kadar devam edeceği öğrenildi. MEHMET KAVİS

Editör: Haber Merkezi