Torkul, “Dijital döşüm ve endüstri 4.0 ile birlikte ulaşılacak yeni seviyede, insanların, nesnelerin ve sistemlerin birbirleri ile bağlantısı yaygın ve etkin bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır.Makineler birbirleri ile konuşacak,anlaşabilecek,birbirlerine iş verebilecek,iş planlarını yapabilecek,önleyici tedbirleri alabilecek,iş rotalarını kendileri oluşturabilecek,kalite kontrolü kendileri gerçekleştirip kalitesiz ürünlere yer verilmeyecek. Endüstri 4.0 bulut bilişim, mobil sistemler, nesnelerin interneti,otonom sistemleri vb gibi birçok konuda yeni fırsatlar ortaya çıkarmakla birlikte sanayiciler ve iş dünyası için bunların anlamı tamamı ile insansız çalışan sistemlere doğru hızlı bir şekilde yol alınması anlamına geliyor” dedi.

GELECEĞİN EN BÜYÜK SORUNU TAŞIMA
Torkul “2050 yılına kadar dünyada 27 mega şehrin olacağını ve bunlarında nüfusunun 120 milyon olacağını bu kadar kalabalık nüfusa sahip olan mega kentlerin en büyük sorunu ulaşım ve taşıma olacaktır” dedi.
Torkul, “Yapılan araştırmalar ve teknolojik ilerlemelerle endüstri 4.0 ile 2050 yılına kadar Dünyadaki tüm araçlar şoförsüz olacak, şoförsüz araçların insanlara en faydalı 2 özelliği kaza oranlarının azaltılması ve zamandan tasarruf sağlanması olacaktır” dedi.

SEYİRCİ KALMAMALIYIZ
Genç MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı uğur Çarboğa ise “2020 yılına kadar Çin 3 milyon robot operatör istihdam edeceğini  duyurken bizlerinde Dünyanın Endüstri 4.0 değişimine bir an önce  kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Bugün bu konuyu önemseyenler gelecekte başarılı olacaklar diğerleri ise sadece gelişmeleri izlemekle yetinecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi