Sakarya Ticaret Borsası (STB) 3. Meslek Komitesinden meclis üyeliğine aday olan Mustafa Genç, seçimler öncesi çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığına da aday olacağını açıklayan Genç, “El birliği, iş birliği ve güç birliği sloganı ile yola çıkarak taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarak yola çıktık. Her şey Sakarya Ticaret Borsası için” dedi

Sakarya Ticaret Borsası 1 Kasım’da sandığa giderek yeni meclis üyelerini seçecek. Gerçekleştirilecek seçimlerde 3. Meslek Komitesinden aday olan Mustafa Genç, daha önce yönetim kurulu başkanlığına da aday olacağını açıklamıştı. Bu kapsamda seçim çalışmalarına devam ederek üye ziyaretlerini sürdüren Genç, amaçlarının sektörlerin sorunlarına çözüm üreten daha güçlü bir yapıyı hayata geçirmek olduğunu söyledi. Genç; “Sakarya Ticaret Borsasının şehrimiz adına daha fazla proje üretmesi, Sakarya’mız ve borsamız için bu göreve talip olduk. Bu göreve talip olmaktan da onur ve gurur duyuyoruz. Dolayısıyla Sakarya’da tarım ve hayvancılığı daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

“PROJELERİMİZ İLE GÖREVE TALİBİZ”
Adaylık olma amaçlarını açıklamaya devam eden Genç, “Tarım şehri Sakarya için elimizi taşın altına şimdi koymayacaksak ne zaman koyacağız. Amacımız, hızla kalkınan bir şehirde, Genç ve tecrübeli ekibimiz ile Ticaret Borsamıza ivme kazandıracak projelerimiz ile göreve talibiz. Kaynaklarımızı doğru kullanarak, yatırımcılarımızı da doğru yönlendirerek bu bayrağı daha yukarıya taşımalıyız. Bilinçli tarım ve hayvancılık bizim geleceğimiz olduğundan, hata yapma lüksümüz yoktur. Dolayısıyla Geçmişimiz, atalarımızın; geleceğimiz ise çocuklarımızındır. Tarım ve hayvancılığın hak ettiği yere ulaşacağı, adımlarını doğru atan, yenilikçi, modern bir Ticaret Borsası için, tecrübeli ve genç ekibimizle biz varız” diye konuştu.

“SAKARYA TARIM SANAYİ KÜLTÜR VE TURİZM KENTİ”
Genç sözlerini şöyle sürdürdü; “Sakarya tarım sanayi ve kültür kenti. Dolayısıyla Sakarya verimli topraklarıyla tarım ve hayvancılıkta öncü olabileceği bir dönemi pas geçmemeli. Organize edilen besi bölgesi ile süt ve süt ürünlerinde yeniden parlayan bir yıldız olmalıdır. Şehrimizde tarım ve hayvancılık üretimini artıracak hamleler yapılmalıdır. Sakarya Ticaret Borsasının bürokrasiyle, iş dünyasıyla, şehrin dinamikleriyle birlikte hareket ederek, tarım topraklarını koruyan, üreticiye yeni rotalar oluşturan bir kurum kimliğini kazanması gerekmektedir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Seracılık Mükemmelliyet Merkezi kurdu. O tesisi rol model alıp üreticiye, hibe destek sağlayarak şehirde yaygınlaşmasını sağlayabiliriz. Lisanslı depoculuk mısır piyasasının düşmesini nasıl engelleyecekse, atılacak diğer adımlarla Sakarya’nın verimli topraklarının daha çok işlenen, daha çok ürün elde edilmesinin alt yapısını hazırlayıp üreticilerimize sunmalıyız.”

“BORSA YENİ PAZARLAR İÇİN ÖNCÜ OLACAK”
Genç şöyle devam etti; “ÇKS sisteminin geliştirilmesine öncülük etmeliyiz. Tapu veya başka sorunlar nedeniyle devletin desteklerinden faydalanamayan üreticiler için Üretici Kayıt Sistemi hayata geçirilmek için çaba sarf etmek istiyoruz. Canlı hayvan pazarını daha modern bir şekle büründürmek istiyoruz. Kurban Bayramı öncesinde değil, fiziki ve teknik alt yapısını oluşturup her dönem etkin olması sağlamak istiyoruz. Bölgenin canlı hayvan ticareti bizim şehrimizde dönsün istiyoruz. Ayrıca Sakarya Ticaret Borsası, Süs Bitkiciliği ve seracılık alanlarında çok daha aktif olmalıdır diye düşünüyoruz . Ülkenin önemli süs bitkiciliği merkezi Sakarya’da fuarın dışında da aktiviteler düzenlenmeli. Ticaret Borsası, üretimi artırıp yeni pazarlar için öncü olmalıdır.”

“EKREM YÜCE BORSA İÇİN BİR FIRSAT”
Genç açıklamasının son bölümünde; “Son olarak Sakarya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve bölge milletvekillerimiz ile istişareler yaparak daha aktif çalışmak istediklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce tarım konusunda gerçekten de önemli bir isimdir. Başkanlığı döneminde tarım alanında yaptıklarını takdir ediyor ve destekliyoruz. Sakarya Ticaret Borsası olarak Büyükşehir ile daha yakın çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Çünkü Sayın Ekrem Yüce gibi, tarım ve hayvancılığa bu kadar önem veren bir ismin başımızda olması Sakarya için bulunmaz bir lütuftur” dedi.

Editör: Haber Merkezi