Konferans salonunda öğrencilerle buluşan gaziler sosyal bilgiler dersinin “Sözlü Tarih Çalışması” kapsamında yakın tarihimizin önemli olaylardan Kıbrıs Barış Harekâtı hakkında bilgi verdi. Gazilerimizden hayatlarındaki önemli hatıraları can kulağıyla dinleyen öğrenciler, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaşananları ilk ağızdan dinleme imkanı buldu.
“HEP VATAN DEDİK”
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erol Demir, “Biz gaziler bu unvanı alırken, süngünün ucunda, merminin vızıltısında, bombanın dehşetinin içinde bulunduk. Sıkıntılı, korkulu günler geçirdik. Korkularımızı sildik. Acı çektik, ulusumuzu gözümüzün önüne geldi ve acılarımızı unuttuk. Hep ‘vatan’ dedik. Sonunda gazamız mübarek oldu” derken, gözyaşlarına hakim olamadı.
EN ŞEREFLİSİ
Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Bulut ise “Uğrunda savaştığımız devlet, bizleri unvanların en asil ve en şereflisi ile onurlandırdı. ‘Siz artık bir ulusal değersiniz, gazisiniz’ dedi. Biz gaziler şimdi bir ulusal değer olmanın gururu ve onuru içindeyiz” diye konuştu.
SAYGIYLA
Arifiye Kazım Karabekir Okulu Müdürü Sema Sağlık, “Bu kutsal topraklarda bağımsız ve huzurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci ile hayatta olan gazilerimizin karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi. Okul Müdürü Sağlık, ziyaret nedeniyle gazilere onur belgesi takdim ederek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi