Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu Duygu Eğilim Merkezinin ocak ayı için planladığı "Gazilerle Söyleşi " etkinliği kapsamında 2005 yılında Gabar Dağları'nda gazi olan Ümit Çelebi, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. 2005 yılında askerliğini yapmakta olduğu Şırnak'ta çıktığı bir operasyonda ağır yaralanan ve kolunu kaybeden Gazi, yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.
Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Hakan Okumuş, “Bizler bugün özgürce dolaşabiliyor, hayatımızı sürdürebiliyorsak, bunu vatan müdafaasını onurla ve şerefle yapmış; canını bizler için feda etmiş şehit ve gazilerimize borçluyuz. Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu olarak böyle bir etkinlik düzenleyerek öğrencilerimizin ilk ağızdan yaşananları dinlemelerini, onlar için canlarını feda eden insanları bir kez daha hatırlamalarını sağlamak istedik” dedi.
Öğrencilerin duygusal anlar yaşadığı etkinlikte Çelebi, öğrencilerle buluştuğu için çok mutlu olduğunu belirtirken, büyük onur duyduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi