Sanayi ve oto tamirhanelerin de bir çok takım ve iş ekipmanları bulunmaktadır. Bu ekipmanlar bir iş yerinin olmazsa olmazı ürünleridir. Çekiç, tornavida, civata, pense, anahtar gibi takımlar imalat atölyelerin de en çok kullanılan ekipmanların başında gelmektedir. Bu takımların kaybolması bir iş yeri içinde ekstradan maddi bir külfettir. Takımların kaybolmaması için imalathaneler de bir çok farklı alternatif ürünler kullanılmaktadır. Bunların başında gelen ürün ise çalışma tezgahı modelleri olmaktadır. Çünkü çalışma tezgahları en işlevsel ve kapsamlı üründür. Üzerinde bulunan çekmeceleri, dolapları, aydınlatma ve elektrik priz grupları sayesinde oldukça ideal bir üründür. Üzerinde personelin çalışmasına imkan sağlanması, mengene bağlanıp çalışabilme imkanı sağlaması, takımların kaybolmasının önlenmesi vb. nedenlerden dolayı atölye tezgahları büyük bir kullanım oranına sahiptir. İstenildiği takdirde metal çalışma tezgahlarında ekstradan çekmece, takım arabası veya dolap gibi aksesuarlar eklenebilmektedir.

Mavi yakalı personellerin iş yerine gelirken giydiği kıyafetleri, cüzdanı, elbise ve ayakkabıyı kilitli bir dolap içinde saklaması elzemdir. Bu durumda ise soyunma dolabı modelleri oldukça yoğun olarak kullanılmaktadır. Çelik soyunma dolapları dkp sactan imal edilmektedir. Çelik olması nedeniyle yangına karşı dayanıklıdır. Üzerinde kilit mekanizması da mevcuttur. Hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için kesinlikle kilitli bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Metal soyunma dolaplarının üzerinde havalandırma panjuru ve elbise askı kancaları mevcuttur. Çelik soyunma dolaplarında 10 cm yükseklikte ayak mevcuttur. Modellere bağlı olarak soyunma dolabı ölçüleri de değişkenlik göstermektedir. İçerisinde elbise askı kancaları bulunmaktadır.

Ofis tipi ortamlarda ise çelik dosya dolabı modelleri çok kullanılır. Genellikle 198'lik dosya dolapları ofislerde en tercih edilen modeldir. İçerisinde 4 adet seyyar rafı bulunur. Raflar yamulmalara karşı ekstra güçlendirilmiş takviyelidir. Metal dosya dolapları dkp sactan imal edilir. Çelik olması nedeniyle yangına karşı dayanıklıdır. Ahşap dolaplar zamanla deforme olmaktadır. Farelenme ve böceklenme yapmaktadır. Dosya dolaplarında ise böyle bir durum söz konusu değildir çünkü metalden imal edilir.

Metal klasör dolabı , kartoteks dolabı olarak da kullanılır. 4 çekmeceli model en tercih edilen modeldir. Çekmecelerde merkezi kilit sistemi mevcuttur. Karteks dosyaları ve özlük dosyalarının saklanması için son derece ideal bir üründür. Atölye tipi ortamlarda ağır yük saklanacaksa eğer malzeme dolabı ihtiyacı söz konusu demektir. Çelik malzeme dolapları son derece kalın metal dkp sactan imal edilir. Daha fazla yük kapasitesine sahiptir dosya dolaplarına kıyasla. Ayrıca çelik malzeme dolaplarında çekmece ve takım askı panosu ve dolap gibi ekstra aksesuarlarda mevcuttur.

Piyasada bir çok metal dolap satışı yapan firma mevcuttur. Fakat genellikle merdiven altı firmalar kalitesiz ve özensiz çelik dolapları piyasaya sürmektedir. İnce metal ve kötü bir işçilik ile üretilen ürünler çok kısa bir kullanım ömrüne sahiptir. 50 senelik çelik dolap imalatı tecrübesine sahip Engin Metal Dolap firması ile iletişime geçerek, fabrikalarınız ve soyunma odalarınız için çelik dolap ve metal dolap modellerine sahip olabilirsiniz. Bu https://www.enginmetaldolap.com/ adresten iletişime geçerek çelik dolap ihtiyacınız konusunda destek alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi