Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) yönetim kurulu başkanı Ümit Karayaka, düzenlemenin iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandığını yapılandırmanın ekonomiyi canlandıracağını ifade etti.

Başkan Ümit Karayaka, “salgın sürecinde bir hayli sıkıntı yaşayan KOBİ'lerin bu düzenlemeyle rahat nefes alacaklarını kaydederek, bu fırsat iyi değerlendirilmeli.” dedi.  

CAN SİMİDİ
Küresel ekonomik krizin etkilerinin sürmesinin KOBİ'lerin mali yükümlülüklerini yerine getirmesini zorlaştırdığının altını çizen Karayaka, "Son dönemde yaşanan pandemi ve bizim dışımızda gelişen olumsuz atmosfer nedeniyle üretmek isteyen sanayicimiz, iş adamlarımız çok zor durumdaydı. Döviz piyasalarındaki aşırı oynaklık nedeniyle zarar eden işletmelerimiz var. Bu nedenle bugün gündemde olan vergi affının birçok KOBİ için bir can simidi olacağı açıktır." ifadelerini kullandı.

HAYIRLI OLSUN
Başkan Karayaka, “İş dünyasının yanı sıra tüm kesimleri ilgilendiren yapılandırma kanunu ile Vergi, SGK, trafik cezaları, MTV, ÖTV ve diğer vadesi geçmiş cezaların 36 aya kadar yapılandırma şansı mümkün olacağını belirterek; ''Meclisten de geçen yapılandırma kanununun, Sayın Cumhurbaşkanımızın da onaylamasıyla yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Uygulamanın tüm iş dünyamız ve vatandaşlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi