Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Adapazarı ilçe temsilcisi Özer Orhan, daha önce birçok farklı okulda tanık oldukları öğretmene şiddetin şimdi de Adapazarı İmam Hatip Ortaokulunda yaşandığını söyledi.

GÖREVE DAVET
Orhan, Bayraktaroğlu'nun öğrenci yakını tarafından darp edilmesini kınayarak, şunları kaydetti "Okul müdürümüze karşı yapılan saldırının, şiddetten beslenenlerin yanına kar kalmayacağını haykırmak için toplandık. Öğretmene saldıranlar bilmelidir ki onlar sadece eğitimi yaralamakla kalmıyorlar, geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak anlamına gelmektedir. Eğitim öğretim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yetkililer tarafından alınmamakta, tüm sorumluluk öğretmenlere bırakılmaktadır. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. İcraata geçirilmesi gereken güvenlik uygulamalarının bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz." 

“ESEFLE KINIYORUZ”
Milli Eğitim Bakanlığının, eğitim çalışanlarıyla, öğrenci ve velileri karşı karşıya getiren bazı uygulamaları gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Bayraktaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: " 'Alo 147' gibi öğretmeni toplumun önünde itibarsızlaştıran uygulamalar derhal kaldırılmalıdır. Bu ihbar hatlarında, birçok eğitim çalışanı iftiraya maruz kalmakta, öğretmenlik onurlarına halel gelmekte ve çalışma azimleri kırılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, personelinin savunucusu olmalı, öğretmenleri sahipsiz ve savunmasız bırakmaktan vazgeçmelidir. Burada yaşanan bu olayda, asıl kaybedenin biz öğretmenler olmadığını, geleceğimizi kaybediyor olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Son olarak, şiddete uğrayan değerli okul müdürümüz Ömer Bayraktaroğlu'na yapılan saldırıyı esefle kınıyor, bu tarz saldırılara maruz kalan eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

ŞİKAYETTE BULUNULDU
Basın açıklaması sonrası gazetecilere konuşan okul müdürü Ömer Bayraktaroğlu da saldırı sonrası darp raporu aldığını ve şahıs hakkında şikayette bulunduğunu söyledi. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Bayraktaroğlu, "Öğrencinin asıl velisi hapishanede ve bizi arayarak tehdit etti. O şahıs hakkında da şikayette bulunacağız. Olay çocukla alakası olmayan bir şekilde başladı. Öğlenden sonra biri 'Ben çocuğun amcasıyım.' diyerek okula geldi ve makam koltuğundan kalkmama fırsat vermeden kafa attı ve sonrasında kaçtı. Gerekli olan yerlere konuyu bildirdik, süreç devam ediyor."  ifadesini kullandı.  Basın açıklamasına, STK temsilcileri, eğitim çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi