Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, SATSO Başkan Vekili Yüksel Avşar, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim Geyve Ayva Festivali ve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nin tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.50 dönümlük alan üzerine kurulu sadece kadınların çalıştırıldığı Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. İlk olarak konuşan SATSO Başkan Vekili Yüksel Avşar, SATSO’nun Geyve Belediyesi ile çok uyumlu çalıştığını ifade ederek, “Belediye Başkanımız Murat Kaya ile şehrimizin tanıtımı ve kadın istihdamı konusunda ciddi farkındalıklar yaratan bir projede güç birliği yaptık. Çalışmalarımız uzun solukla ve büyüyerek devam edecektir. SATSO istihdama özellikle kadın istihdamını çok önemsiyor” dedi

ÇOK BÜYÜK EMEK VAR
SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Köse Dirim ise, “Büyük emeklerin harcandığı proje artık sadece Geyve veya Sakarya’nın değil Türkiye’nin gündeminde. Gerek tanıtımı gerekse detaylarıyla çok büyük emeklerin harcandığı Geyve Yöresel ürünler Üretim Merkezimizi Ayva Festivali’nde açılışını yapacağız. Kadınlarımızın üretip kadınlarımızın yöneteceği tesis şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

‘ASFALTTAN İBARET DEĞİL’
Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise, görevde geçirdiği sürenin 9.5 yıl olduğunu hatırlatarak “İlçede esnaflık yapan birisi olarak belediye başkanı seçildiğimde öncelikleri, parayı nasıl kullanacağımızı belirlemiştik. Önce devraldığımız belediyenin hantal borç yapısını ödenebilir hale getirdik. Ardından alt yapı, doğalgaz, kanalizasyon ve alt yapıyla alakalı sorunlarını çözdük. Sonrasında da asfalt ve parke ile yollarımızı yaptık. Ancak hedeflediğimiz sevdası olduğumuz ilçe için daha fazlasını yapmak gibi idealimiz vardı. Belediyeciliğin sadece asfalt atıp, çöp toplamaktan ibaret olmadığını bilerek projelerimizi bir bir hayata geçirdik” diye konuştu.

‘ROL MODEL OLDU’
“Geyve Belediyesi, SATSO Kadın Girişimciler ve sonrasında Sakarya Üniversitesi de projemize dahil oldu. 2009 yılında kapattığımız belediye çöplüğünü gül bahçesine çevirdik. Odun ateşi ile pişen salça, reçel, pekmez ve diğer doğal gıdalar bu tesisimizde üretilecek. 40 kadınımız tesisimizde çalışmaya başlayacak. Kadınlarımızın çocuklarını bırakabileceği kreş, ekşi mayalı ekmek fırını, köylüden tüketiciye doğrudan satışı yapılacak manav reyonu, gözleme evi, kahvaltı salonu ve üretim merkezinde üretilen ürünlerin satışının yapılacağı bölümler var. Böylesine büyük ve geniş kapsamlı bir tesis Türkiye’de ilk. O sebeple ülke gündeminde geniş yer buldu.”

GEYVA
Geyve Yöresel ürünler Üretim Merkezi’nde üretilecek ürünlerin Geyva markasıyla raflarda ki yerini alacağını aktaran Kaya “Geyva artık bu şehrin markası. Doğal ürünlerin üretilip ambalajlanacağı tesis sadece ilçemize veya Sakarya’ya hizmet etmeyecek. Ülkenin dört yanına hatta  bir sonraki evrede Dünya pazarına ürün üretecek. Sakarya’nın yeni markası Geyva için tanıtım yapmaya, Pazar aramaya devam edeceğiz. Geyve Ayva Festivali ile, YÖREX Fuarı ile, EMİTT fuarlarıyla tanıtımını yapıp şehrimizin yeni markasını Dünya’ya tanıtacağız” dedi

FESTİVAL
Geyve Ayva Festivalinin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini aktaran Başkan Kaya “Tarım ve El Sanatları Fuarına ilgi geçen senenin üç katından fazla. Ezgi Sertel ile yemek yarışması yapılacak. Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezimizin açılışını yapacağız. İbrahim Sadri ile Mona Roza Şiir dinletisi Yusuf Güney ile festivalimize katılanlara hoş anlar yaşatacağız. Pazar günü Dr Ender Saraç ayva ile alakalı bilgiler verecek. Ardından Turgay Başyayla en güzel ayva yarışmasını sunup Türk Halk Müziği konseri ile kulakların pasını silecek. Festivalimizin finalini gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Buray ile final yapacağız. Bütün Sakarya halkını 12-13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz festivalimize bekliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi