İçişleri Bakanlığının 81 ildeki valiliklere gönderdiği genelge kapsamında Sakarya’da korona virüs tedbirleri denetlendi.

Denetimlere Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başta olmak üzere İl Emniyet Müdürü Vekili Cevdet Elyıldırım, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, köy/mahalle muhtarları ve genel kolluk kuvvetleri katıldı. Denetim esnasında yetkilileri gören vatandaşlar maskelerini takarken, denetim sonrasında ise maskelerini tekrardan çıkardıkları görüldü. Vatandaşların sergiledikleri davranışlar pes dedirtirken, akıllara “maskeyi sağlık için değil ceza yememek için mi takıyorlar” sorusunu da getirdi.

Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, “Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız duyarlı. Ama sadece siz ve bizleri gördüğünde değil, her an o duyarlılığını devam ettirmesini sizler aracılığı ile onlardan istirham ediyoruz. Bunun bir kul hakkı olduğunu, başkasının hakkına gasp etmemeleri gerektiğini, insanlık adına böyle hareket edilmesi gerektiğini kendilerinden sizler aracılığıyla istirham ediyoruz. Tüm hemşehrilerimize temizlik, mesafe ve maske konusunda her an duyarlı olmaları konusunda tekrar istirhamlarımızı sunuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi