Erenlerde çöp konteynerlerinin yer altına alınma projesine pilot bölge olarak seçilen Dilmen Mahallesinden başlanacak. Sistemin yaygınlaşması ile birlikte etrafa kötü kokuların yayılması ve görüntü kirliliği gibi sorunlar da tarih olacak.

Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Erenler’de ilk uygulamanın başladığı birinci etap kentsel dönüşüm projesinin ardından pilot bölge olarak Dilmen Mahallesinde de yeraltı çöp konteyneri sistemine geçmeye başlandığını söyledi.

Öztürk, “3,5 ton çöp alma kapasitesine sahip 20 adet yerüstü ve 60 adet de yeraltı konteynerlerimiz gelmeye başladı. Yerüstü konteynerlerimizi alma sebebimiz yeraltında bulunan doğalgaz, su hattı, elektrik hattı vb. denk geldiğinde aynı özelliklere sahip yerüstü konteynerlerimizi kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu sistemde çöpünüzü attığınız zaman, üzerindeki kapağını kapattıktan sonra çevresinde kötü koku oluşmuyor. Daha temiz bir Erenler için tüm çöp konteynerlerimizi pilot bölge olarak seçtiğimiz dilmen mahallesinden başlayarak aşama aşama yeraltına indireceğiz. Dolayısıyla oluşabilecek çevresel fiziki görüntü ortadan kalkarken, pis kokulardan da Erenlerimizi arındırmış olacağız. Hedefimiz Erenler halkına en iyi hizmeti dünya standartlarında sunabilmek.  Seçim zamanı vermiş olduğumuz bir sözümüzü daha yerine getirmenin, şehir estetiği ve halk sağlığı açısından önemli bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erenler halkı her zaman hizmetin en iyisini en kalitelisini hak ediyor biz de elimizden geldiği kadar onlara bunu sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi