Hendek Büyükdere Muhtarı Adem Demir, Akova Muhtarı Volkan Yemenici ve mahalle sakinlerinin katıldığı eylemde vatandaşlar “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”, “Hizmet değil hezimet”, “oldu bitti ile hizmet olmaz”, “terbiyesizlik yapmıyoruz, sağlığımızı koruyoruz”, “bugün ve geleceğimiz için çöplük istemiyoruz”, “dört mahallenin ortasına çöplük mü” yazılı dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı.
Hep birlikte yürüyüşe geçen mahalle sakinleri, şantiye önüne kadar yürüyüşlerini sürdürerek burada yolu kesti. Yürüyüşü takip eden emniyet güçlerinin ardından Hendek jandarma ekipleri de güvenlik için şantiye önünde hazır bulundu.
Eylemciler şantiye önünde bildiri okuyarak “yetkililer buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu. Hendek Belediye Başkan Vekili Abdullah Bozalan eylem yerine gelerek vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Abdullah Bozalan, buradaki tesisin sadece bir aktarma merkezi olduğunu, kesinlikle koku yapacak bir unsurun olamayacağını, hatta söz konusu koku yapacağı söylenen suyun bile gelen araçlardan alınmayacağını söylese de vatandaşların “siz bizim muhatabımız değilsin ama misafirimizsin, bizim muhatabımız başkan buraya gelsin” tepkilerine maruz kaldı.
Eylem Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’ın pazartesi günü randevu vermesi ile sona erdirildi. Şimdi mahallelinin gözü kulağı Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’ın çözüm için yapacağı çalışmalarda...

Editör: Haber Merkezi