Avukat Nadir Latif İslam’ın oğlu, eski milletvekillerinden Merve Kavakçı’nın eşi ve AK parti eski Milletvekili ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşenur İslam’ın kayınbiraderi olan Prof. Dr. Cihangir İslam, twitter hesabından “Tarihe Not” başlığıyla paylaşımda bulundu.

İslam paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi;  “Tarihe not: Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam'ın görevine 686 Numaralı KHK ile son verilmiştir. Söz veriyorum diz çökmeyeceğim. İnandığım gibi yaşayacak ve hayata aynı tempoyla devam edeceğim. Allah'a verilmiş sözümüz var.” 

“Doğrusunu bilin diye yazıyorum. 611 Akademisyenin imzaladığı ikinci dilekçeyi imzaladım, soruşturma sonucu imzamı çekmedim.  90'lı yıllarda üç kez Ankara Üniversitesi tarafından atılmıştım. Dördüncüsü de aynı nedenle ve AKP İktidarı tarafından.”

“İfade Özgürlüğü hakkındaki bildiriyi imzalamam nedeniyle açılan soruşturmaya yanıtım facebook sayfamdadır. Okuyabilirsiniz. İnsanlar kimlikleri, meziyetleri, bağlılıkları, itaatkarlıklarıyla değil, insan olmaları nedeniyle hak sahibidir. İstisnasız!”

“Adalet ilişkisi kimlikler, meziyetler, bağlılıklarla değil; İnsanların hakları, özgürlükleri ve fiilleri üzerinden kurulur! Kendinize en "uzak" olarak gördüğünüz insanla kendinizi eşitlik içerisinde değerlendirmiyorsanız, "adaletten" bahsedemezsiniz.”

Editör: Haber Merkezi