Bayraktar, kuvvetli yağış sonucu oluşan sel felaketinden zarar gören Sakarya’nın Kocaali İlçesi’nde, Düzce’nin Akçakoca İlçesi Uğurlu ve Esmahanım köylerinde, Cumayeri İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Zarar gören tarım alanlarını inceleyen, çiftçilerle bir araya gelen, sorunlarını, taleplerini dinleyen Bayraktar, basın mensuplarına da açıklamalar yaptı. Esmahanım köyünde bölgede yaşanan sel afetini değerlendiren Bayraktar ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kaymakamlarla birlikte zarar gören alanlarda da incelemelerde bulundular.
Yaptığı açıklamalarında, son yıllarda küresel ısınmaya bağlı olarak Türkiye’nin değişik bölgelerinin aşırı yağış aldığını, sel, hortum, don gibi afetlerin daha sık görüldüğünü, geçen yılın Ekim ayından bugüne 53 vilayette doğal afet yaşandığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Üreticilerimizin bankalara ve kooperatiflere olan borçlarının yapılandırılması için girişimlerde bulunacağız. Metrekareye 160 kilogram civarında yağış düşmüş. Bu son yılların en büyük olayı. Sel verimli toprağı da alıp götürdü. Dolayısıyla toprak üzerinde de bir ıslah çalışması yapılması gerekiyor. Gerekli bütün yardımlar insanlarımıza yapılmalı. Doğrusu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesidir. Sel büyük zarar verdi. Zararın boyutları tespit edildikten sonra üreticiye yapılacak yardımların takipçisi olacağız.”
Bu ziyareti, bölgenin sorununa dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiğini anlatan Bayraktar, sorunları dinlediğini, çözüm yollarına odaklanmak gerektiğine dikkati çekti. Büyük maddi hasar bulunduğunu ama kendilerini en çok can kayıplarının olmasının üzdüğünü vurgulayan Bayraktar, selde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, afet yaşayan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
Şemsi Bayraktar, Akçakoca’nın Esmahanım Köyü’nde sel felaketinde eşi ve üç çocuğunu kaybeden Erkan Kaplan’a taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette bölge Ziraat Odası Başkanları da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi