Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yeni kurulan üniversitede yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

50 YILI KURGULAMAMIZ GEREK
Yeni Üniversite’nin Sakarya Üniversitesi Kampusu içerisinde Teknoloji Fakültesi’nin T 2 Bloğunda hizmet verdiğini söyleyen SUBÜ Rektörü Prof.Dr. Sarıbıyık, “Evlendiniz, aileniz ile birlikte oturmaya devam ediyorsunuz. Bu iş öyle oldu. Onun için bizin en kısa zamanda yeni eve çıkmamız gerekiyor. Yani kendi kampüsümüzü kurmamız gerekiyor. Yeni bir üniversitenin oluşumu için en az 600 dönümlük arsaya ihtiyacımız var. Bununla ilgili birçok ilçemizden teklifler var. Kampüs yerinin seçimi sadece bize ait değil. Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlığı bakan yardımcıları, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve o üniversitenin rektörü birlikte karar veriyor. Üniversite minimum bir 50 yılı göz önünde bulundurularak kurgulanması gerekir. Evrensel bir kurum kuruyorsunuz. Günübirlik politikalara, günü birlik beklentilere alet edilmemesi gerekir. O açıdan biz bu işi ince eleyip, sık dokuyarak yapacağız” dedi.

YAŞAM BOYU ÖĞRENİM MERKEZİ
SUBÜ’nün temel misyonunun teorik bilginin yanında, beceriye sahip öğrenciler yetiştirmek, topluma hizmet edecek ARGE çalışmalarını gerçekleştirmek ve diğer taraftan da topluma hizmet ve değer katmak olarak belirlediklerini söyleyen Sarıbıyık; “Yaşam boyu öğrenim merkezi oluşturuyoruz. Kısa süreli insan yetiştirme, bilgi paylaşımı, sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda birtakım programları hızlı bir şekilde açmak durumundayız. Ekip oluşturmak oldukça zor. İdari personel alma şansımız olmadığı için mevcut kadrolarımızın dışında akademik hocalarımızı burada değerlendiriyoruz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK TEŞKİL ETTİK’
Üniversitelerinde uygulanan "+1 eğitim modeli"nin Türkiye'ye örnek olduğunu anlatan Prof. Dr. Sarıbıyık, "Bu öyle güzel bir uygulama oldu ki, Türkiye'nin şu anda en az 20 üniversitesinde bu model bizden alındığı şekliyle uygulanıyor. Şu anda Sakarya'da bizden 27 bin 200 küsür öğrenci talep edilmiş ancak biz toplamda 18 bin öğrenci gönderebilmişiz. Tabii sıkıntı yaşadığımız bazı alanlar var ama genel anlamda Sakarya'daki bu aktif uygulamamız, son derece önemli oldu. Hatta bu uygulamalardan sonra hem '3+1' hem de '7+1'de kanuni düzenlemeler gerçekleşti" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi