Hacıoğlu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulumuz son günlerde odamıza yönelik sosyal medya üzerinden başlatılan karalama ve iftira iddialarına karşı cevap vermek için toplanarak karar almıştır.  Sakarya’nın en etkin, en aktif, en saygın odalarından biri olan Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası 1965 yılında kurulmuş yarım asırlık bir çınardır. 23 Ocak 2018 Salı günü esnafımızın teveccühü ile güçlü bir şekilde göreve gelmiş bulunuyoruz. Yönetim olarak hiçbir zaman enkaz edebiyatını benimsemedik, geçmişler şunu yapmış, bunu yapmış demeyi fırsat olarak görmedik. Göreve geldiğimiz ilk günden beri herkesi kucaklayarak, mesleğimizi saygınlaştırmak, üyelerimize hizmet etmek amacında olduk. Esnafımızın temsilcisi olarak her zaman doğruluğu ilke edindik.

KARALAMAK İÇİN
Son günlerde özellikle odamıza, yönetimimize ve şahsıma karşı başlatılan karalama ve çamur atma girişimleri hızla devam etmektedir. İddia edildiği üzere aidat borcu olan üyelerimize ihbarname gönderdiğimiz hususu sosyal medya da çarptırılarak, akla ve hayale sığmayan, şahıma ve yönetimimize yönelik hakarete varan, suçlayıcı ifadeler ısrarla gündeme getirilmektedir. Bu iddiaları gündeme getirenler, mesleğimizin itibarını zedelemek ile birlikte yönetimimizi karalamaya çalışmaktadır.

İDDİALAR
Yine iddia edildiği üzere 40 üyeye aidat borcu ihbarnamesi ve icra gönderdiğimiz söylenmektedir. Bu iddia gülünç olmakla birlikte ispatlanmakla mükelleftir. Doğru şöyledir; “Odamız bünyesinde 517 aktif üyemiz bulunmaktadır. 250’sinin basit usul muhasebe kaydı tutulmaktadır. Bazı üyelerimiz kanuni yapılandırmadan faydalanmış, bazıları ise odamızdan atılan telefon mesajlarını dahi dikkate almamıştır. Sadece oda kaydını silinen 1 kişiye ihbarname ve uyarı gitmesine rağmen o kişi de bir yıldan beri hiçbir şekilde uyarılarımızı dikkate almamıştır. Odamız 5362 sayılı yasaya gereğince; kamu alacaklarının tahsili için gerekli işlemi başlatmıştır.
Geçmiş yönetimlerde yapılan ve tüm esnaf odalarında da olduğu gibi odamız yasal olarak aidat borcu olanlara faaliyet belgesi veremez. Bu herkes için geçerli bir kanundur, şahıslara özel değildir.  Alacağımız bahse konu olan borçlar ise devletimizin ve esnafımızın parasıdır. Tıp ki tüm odaların görevi olduğu gibi bizlerde, borcu olanlara uyarı amacıyla ihbarname yolluyoruz. Kanuni görevimizi yapmakla birlikte kimsenin hakkını yedirmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Ayrıca düzenli aidat ödemesi yapan tüm meslek mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.

“İZİN VERMEYECEĞİZ”
Borçlu olarak devraldığımız odayı 11 ayda getirdiğimiz nokta bellidir. Borcumuzu yarıya düşürerek odamız kirası, personel gideri ve hizmetlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz. Odamızın mali durumunu göreve geldiğimiz de andan itibaren bütün üyelerimize bildirdik şu andaki durumumu da herkes biliyor. Yönetim kurulunda bulunan değerli arkadaşlarım mesleki sorunlar için canla başla mücadele ederek fedakarlık göstermektedir. Odamızı arayarak hareket eden kişileri de biliyor ve gereken yasal işlemi başlattığımızı belirtiyoruz. Arkadaşımıza, mesleğimize ve mensuplarına kara çalmak kimsenin haddine değildir, buna da asla izin vermeyeceğiz.

HİZMETE DEVAM
Göreve gelirken konuşmak yerine icraatlarımızla konuşulmak istediğimiz belirtmiş, dedikodulara prim vermeyeceğimizi söylemiştik. 11 ayda üyelerimize yönelik hizmetlerimiz ortadadır. Oda binamızı yeni yerine taşıyarak çıtamızı yükselttik. Sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerimizin yanı sıra mesleki buluşmalarımız sayesinde istişare mekanizmasını hep çalıştırdık. Bazıları dedikodu, karalama, çamur atma girişimleri yapadursun, biz sadece işimize bakıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi yine tüm kararlarımızı üyelerimizle almaya ve hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi