Esnafın sorunlarının yıllar boyu büyüdüğüne dikkat çeken Bayrak, “Büyük marketlerin gölgesinde can çekişen bakkal esnafının gözü, sesi, kulağı olacağız. Esnafımız ile birlikte bir güç olacağız. Esnafımızın sorunlarının kalkması için mücadele edecek, her zaman temsil ettiği esnafının yanında olan güçlü bir oda konumuna geleceğiz" açıklamasında bulundu.

“ESNAFIMIZIN SESİ OLACAĞIZ”
Bakkal esnafını, bu mesleğin sorunlarını bilen bu mesleği yapan kişilerce temsil edilmesi gerektiğini savunan Bayrak, “Mesleği bakkallık olmayan, bu mesleğin sorunlarını bilmeyenler tarafından temsil edilmesinin esnafımıza bir getirisinin olmadığını geçen sürede hep birlikte gördük. Günü kurtaracak açıklamalar esnafımızın sorunlarına çözüm olmuyor. Yıllardır bu odayı temsil edenler tarafından kapısı çalınmayan esnafımızın sesi olacağız” dedi.

“ÇÖZÜMDEN YANAYIZ”
Bir üst kuruluş olan Esnaf ve Sanatkârlar Birliği ile esnafımızın yararına ne yapabiliriz, diğer odalar ile birlikte çalışarak esnafımıza nasıl yararlı oluruz düşüncesiyle yola çıkan Bayrak, “Kavgalarla kısır çekişmelerle anılan bir meslek odası olmak istemiyoruz. Esnafımızın birçok sorunu var. Büyük marketlerin gölgesinde ticaretlerini sürdürmeye devam ederken esnafımızın bu zorlu koşusunda onlara nefes olmak için yola çıktık. Biz tartışmalardan değil, hoşgörüden, çözümden yanayız” ifadelerini kullandı.

YAŞAM SAVAŞI
Esnafın zincir marketler karşısında zorlandıklarını belirten Muhammet Bayrak, “Bugün yaşadığımız kentin bile mahalle aralarına kadar ulusal marketlerle dolduğunu görüyoruz.  AVM'ler sebebiyle bakkal esnafı yaşam savaşı vermektedir. Kredi ile ayakta duran bakkal, kötüleşen ekonomik şartlardan dolayı artık kredi bile bulmakta zorlanmaktadır. Esnafımız bu kadar sorunla boğuşurken temsilcilerini yanında görememektedir” açıklaması ile bakkal esnafının sorunlarını dile getirdi.

ESNAFIN SORUNLARI
Tecrübeli ve güçlü bir ekiple yola çıktıklarını söyleyen Bayrak, Bakkallar Odası üyelerine kararlı bir şekilde hizmet etmek istediklerini belirtti. Odaya bağlı esnafların meselelerini çözmek için çalışacaklarını dile getiren Bayrak, “Meslektaşlarımızın güçlü ve kazançlı olması için göreve talibiz. Değerli esnafımızın desteğini bekliyoruz. Artık bir olma, birlik olmanın zamanıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi