Tanıtım programına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Vali Çetin Oktay Kaldırım, TBMM üyesi Hamza Dağ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse, Erenler Belediyesi Başkanı Fevzi Kılıç, Karasu Belediyesi Başkanı İshak Sarı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Muhtarlar Federasyonu Başkanu Erdal Erdem, İl Müftüsü Hasan Başiş, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Sakarya GİAD Başkanı Zafer Bekdemir katıldı.

“ÇIĞIR AÇACAK”
Burada konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Bizler için oldukça anlamlı bir günde anlamlı bir proje için anlamlı bir günde toplanmış bulunuyoruz. Uzun bir zamandır ekiplerimizle birlikte hazırladığımız dev projemiz için sizlerle bir araya geldik. Kıymetli konuklar bir şehri severseniz o şehrin sokakları huzura ve sevgiye çıktığını fark edersiniz. Adeta bir şehri sevmişseniz o şehirlisiniz. Bu hislerle tarihini bir başlangıcın eşiğindeyiz. Kadim geçmişimizden birlikte yaşama kültürüne geçtiğimiz coğrafi bölgemizde hala yüz çizgilerimizde acılarımız var ses tellerimiz kimse yok mu sorusuna buradayım diyememenin hüznünü yaşıyor. Adapazarı'nda Hayat Var Projesi ile çıktığımız çalışmamızda bugün çığır açacak bir olgunluğa ulaştı” dedi.

YENİ KİMLİK
Devamında Işıksu; “Sizlerle paylaşacağımız projemiz ile Adapazarı'nda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını belirtmek istiyoruz. Artık yeni bir kimlik inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan AK belediyecilik anlayışı ile Cumhur İttifakı ile Adapazarı çevresini hep birlikte değiştiriyoruz. 11 kişilik çalışma ekibimiz ve mimarımız kıymetli hemşehrimiz Ömer Bey ile 1 yılı aşkın süre ile gayret ettik çalıştık çabaladık. Tarihten gelen ticari unsurlarımızı esas alan kentsel dönüşümde bir çekirdeklik oluşan projemizi size tanıtmaktan minnet duyuyoruz” diye konuştu.

“ARA VERMEDEN ÇALIŞIYORLAR”
Vekil Yavuz ise, “Projenin çalışmasına vakıfız. Kentsel dönüşüm alanı oluşturmak adında keşke Hilmikayın da buna katılabilse demiştim. Bu alanların yüzde 92'lik alanını kapladığını gördük. En kritik en zor yerde bir başlangıç olacak. İnşallah önümüzdeki dönemlerde başka ilçelerimizde çok daha fazla kentsel dönüşüme adım atacağız. Bu ilk yerinde dönüşüm başlangıcı ile tam şehrin kalbinde çok güzel bir çalışma oluyor. Her alanıyla şehrimiz güzelleşiyor. Sakarya'yı daha marka olma istikametinde var gücüyle çalışmalar yapılıyor. Büyükşehir Başkanım adeta durdurulamıyor adeta. Diğer belediyelerimizde bir bakıyorsunuz açılış var temel atma var. Her yerde arı gibi çalışan cumhur ittifakının çalışmaları var. Sayın Valimizin kurumları da Sakarya için ara vermeden çalışmaya devam ediyor. Sakarya dünden daha güzel, yarın da bugünden güzel olacak. Bu uğraşlarımız hep sürecek ve devam edecek" dedi.

MARKA ŞEHİR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de şu şekilde konuştu; "Hepimizin bildiği gibi tam 3 yıl evvel Sakarya ve Türkiye'de yerel kan değişimi ile yenilenme oldu. Sakaryamızda bütün arkadaşlarımız kolları sıvayıp Sakarya'yı marka şehri yapmak ve gece gündüz çalışmaktadır. Bugün de içinde bulunduğumuz bu güzel günde bir yandan Ramazan günü arifesi bir yandan cuma günü ve bir yandan da Adapazarı lansmanını gerçekleştiriyoruz. Herkesin onayladığı mükemmel projenin gerçekleşmesi için hepimiz seferberiz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkesin tüm gücü ile çabaladığına inanıyorum. Sakarya'nın dünyada marka şehri olacağına inanıyorum."

“HER DETAYINDA VARDIM”
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever; "Belediye başkanımızla öncelerinde bu proje üzerinde uzun uzun istişareler ettik. Projelerin her detayında hakim olan birisi olarak konuşuyorum. Projenin başından beri heyecanımız artmaya devam etti. Sadece benim değil Adapazarı'nında heyecan içerisinde olduğunu görüyorum. Projemiz yapılırken insana doğaya ve mekana tarih bir kültür sağlayarak sadece projeden öte Sakaryamız deprem bölgesi olduğu için bu kentsel dönüşüm ile gerçekleşecek yerinde dönüşüm ile birlikte bu projeden sonra bundan sonra daha nice projeleri yerinde gerçekleştirerek daha nicelerini ortaya koyacağımızı inanıyorum. Bugün bu lansman programında bizleri yalnız bırakmayan Hamza Dağ Başkanımıza milletvekillerimize saygılı sunuyorum. Herkese mutlu günler diliyorum" dedi.

HIZLI GELİŞEN ŞEHİR
Vali Çetin Oktay Kaldırım; "Değerli Başkanımızın sunumu ile ne kadar değerli ve güzel olduğunu görmüş olduk. Büyükşehir belediye başkanımız çok güzel ifade ettiler. Kadim medeniyeti en iyi şekilde anımsatmasıyla dünyanın meresinde olursa olsun insanlık dersi veren bir ülke konumuna geldik. Başkanımızın projesinde tarihi bir referans ve Osmanlı'nın kurucusuna bir referans bulunuyor. O tarihi ilmek ilmek işlemesini gördük. Çevreci ve yeşile vurgu yapan hem doğaya hem insana vuruş yapan bir çalışması var. Bunun için teşekkür ederiz. Sayın genel başkan yardımcımız İzmirli ancak en hızlı gelişen ve ilerleyen bir şehirdesiniz. Bu şehir vizyonu ile ortaya koyduğu hedefler ile yaptığı performans ile şanslı olduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“SAMİMİYETSİZLİKLERİNİ GÖRDÜK”
TBMM üyesi Hamza Dağ; "Biz anti medya birimi olarak toplantılar gerçekleştiriyoruz. Sakarya'da bulunmaktaki esas amacımız tanıtım medya olarak bütün başkanlarımız ile toplantı gerçekleştirilerek bilgilerde bulunmak. Bu vesileyle bu güzel programlara istişare etmiş oldum. Projeye baktığımda güzel bir başlangıç olduğunu gözlemledim. Bu sayede anladığım kadarıyla bu şehir merkezinden tam göbeğinde hem ihtiyaçları gideren hem tarihi ön plana çıkartan ve her şeyin ötesinde yeşili daha da çoğaltan güzel bir proje olmuş. Onun için bütün heyeti tebrik ediyorum. Başkanlarımız bugün 3. Yılı geride bırakıp 4. yılına girmiş oldu. 3 büyükşehir CHP'de ve verdikleri vaatler gerçekleşmiş mi diye baktık hem kendi belediyelerimize baktık hem onlara baktık 70 kilometre yapacağız sözleri hiç gerçekleşmemiş. Otobüs biletlerinden ev hanımlarına yardımı ve işçi çıkartmayacağız sözünü hiç göremedik. Bu dönemde özellikle son 1 aylık süre zarfında yaşananlara baktığımızda birilerinin iki yüzlülüğü ve samimiyetsizliği çok net ve açık bir şekilde görünmüş oldu” diye konuştu. Şevval GEÇİN

Editör: Haber Merkezi