PAMUKOVA’DAN NEREDEYSE HİÇ AYRI KALMADI
Programın başlangıcında çocukluk ve gençlik yıllarına değinen Belediye Başkanı Övün, 1975 yılında doğduğunu, üniversiteye kadar Pamukova’da okuduğunu söyledi. Devamında, “Pamukova’dan sadece üniversite tahsilim ve askerlik sebebiyle ayrıldım. Eczacı olmayı hedeflemiştim, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandım ancak İzmir, Pamukova’ya çok uzak olduğu için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne geçiş yaptım.” diyen genç başkan, Pamukova’ya duyduğu sevgi ve özlemi anlattı.

TÜRKİYE’NİN MEYVE VE SEBZE DEPOSU
Pandemi süreciyle birlikte insanların doğaya döndüğü şu günlerde Pamukova gibi şirin ve huzurlu yerleşim yerlerinin değerinin arttığını belirten Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün; “Bizim lokomotifimizde önce ayva ardından da üzüm ve çilek gelir. Meyvecilikte ciddi anlamda öndeyiz ve bu sayede çiftçilerde son yıllarda epey memnun oldu. Pamukova’da özellikle yayla köylerinde üretilen çileklerin doğal bir pazarı oluştu. İnsanlar, İstanbul’dan ve diğer şehirlerden kendi çileklerini toplamak için Pamukova’ya geliyor. Oradaki bu doğal pazarı daha kullanışlı ve konforlu hale getirmek adına bir yayla ürünleri pazarı projesi tasarlıyoruz.” dedi.

VATANDAŞ “BİZİM ÇOCUK, BİZİM GÜVEN” DEDİ
Siyasete giriş serüveni üzerine konuşan Belediye Başkanı Güven Övün; “Eczacılar vatandaşla iç içedir, bizler çoğu zaman vatandaşların her derdini dinleriz, onlarla hasbıhal oluruz bundan dolayı belediye başkanı adayı olduğumda insanlar beni yakinen tanıyordu ve çoğu vatandaş adaylığımı gördüğünde ‘Bizim çocuk, bizim Güven’ dedi. Bu anlamda eczacı olmam siyaset açısından bana büyük katkı sağladı. İnsanlara daha çok yardımcı olmak, topluma fayda sağlamak ve hizmete tabi olmak istiyordum. Bunu da siyasetle birlikte başaracağımı düşündüm ve siyasete girdim.” ifadelerini kullandı.
Röportajın devamını ‘Şehir Konuşuyor’ sosyal medya hesaplarından Yorumluyorum Tv Youtube Kanalı, Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi