FEYZİOĞLU DA DAVETLİ
Başkan Kazan, pek çok ilde vatandaşlarla bir araya gelerek, ‘Anayasa Değişiklik Teklifi’ ile ilgili maddeleri anlattıklarını belirterek, “Mart ayı içinde Sakarya’da tüm vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerinin davetli olduğu,  halkoyuna sunulacak olan ‘Anayasa Değişiklik Teklifi’ ile ilgili anlatacağız. Programlarımıza Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Metin Feyzioğlu’nu da davet ettik” ifadelerini kullandı.

‘BU HUKUKİ BİR METİN’
18 maddelik Anayasa Değişiklik Teklifinin vatandaşlara anlatılması gerektiğini söyleyen Kazan, “Vatandaşımızın neyi oyladığını bilmesi gerekiyor, öyle maddeler var ki bazen insanlara bunu anlattığımızda, ‘Aaa öyle mi?’ diyor. Bu işi ‘Onlar evet derse biz hayır deriz’, ‘Onlar hayır derse biz evet deriz’ gibi sloganlara bırakmamak lazım. Bu hukuki bir metin, ‘Onlar hayır derse biz evet deriz’ diye konuya yaklaşmak, yanlış” dedi.

‘TERSTEN VURUYORLAR’
HDP’nin ‘Hayır’ diyerek, ters algı yaratabileceğini söyleyen Başkan Kazan, “HDP hayır diyormuş, pkk hayır diyormuş, tersten vurmadıklarını kim biliyor? Bu tersten propaganda olabilir. Bu metni milletin bilmesi lazım, biz toplantılarımızda kimseyi ötekileştirmiyoruz, insanlara metni anlatıyoruz. ‘Evet’ diyen de, ‘Hayır’ diyen de bizim için saygıdeğer insanlar, bizim yaptığımız sadece anlatmak, yani bilsinler istiyoruz” dedi.

‘ANAYASAYI ANLATIYORUZ’
“Takdir vatandaşın, biz toplantılarımızda değişiklik teklifini anlatarak ‘Takdir sizin’ diyoruz” diyen Başkan Kazan, “Toplantılarımızda ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ propagandası yapmıyoruz ama maalesef radyolarda, gazetelerde, televizyonlarda hep slogan üzerinden gidiliyor. Anayasa değişiklik metnini vatandaştan saklamanın bir anlamı yok. Yaptığımız ‘Hayır’ propagandası değil, milletin önüne gelen Anayasayı anlatıyoruz” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi