Eğitim ve gündem üzere istişare sohbetleri yapılan buluşmalarda Arifiye’de eğitim camiasının rahat ve huzurlu iş ortamlarının mutluluğu dile getirildi. Ziyaretlerde eğitimde şiddet, performans değerlendirme sistemi ve mesai dışı seminerler öne çıktı.
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, “Genel merkezimiz aracılığıyla bakanlığa bir yazı yazarak eğitim kurumları çalışanlarının katılımının zorunlu kılındığı kurul, komisyon, ekip, öğrenci kulübü, sınıf rehberlik, toplum hizmeti çalışmaları, tören, toplantı, kurs ve seminerlerin tarih ve saatlerinin, kişilerin çalışma şartları ve dinlenme saatleri göz önüne alınarak, hafta içi mesai saatleri içinde belirlenmesi gerektiği noktasında il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine genel bir yazının gönderilmesini talep ettik. Mesai dışı saatlerde yorgun bir şekilde yapılan seminerlerin kimseye bir faydası olmadığı gibi öğretmen verimliliğini de düşürmektedir” dedi.
Performans değerlendirme sistemine de değinen Mengen, eğitimcileri, paydaşlarla istişare edilmeden hayata geçirilen yanlış uygulamaların sorumlusu olarak görme, gösterme kolaycılığından vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek, bu tür yaklaşımların öğretmenin performansıyla birlikte eğitimin kalitesini de düşürdüğünü söyledi.
Eğitimin, günü kurtarmaya ayarlanmış konjonktürel bir iş olmadığını kaydeden Mengen, eğitim gibi köklü bir meselede artık kısa vadeli, popülist politikaların terk edilmesi gerektiğini vurguladı.
Gündeme dair açıklamalar yapan Mengen, “Katil Esed rejimi, Suriye’nin Doğu Guta’nın Duma ilçesine kimyasal saldırıda bulunarak, kadın çocuk demeden onlarca masumu katletmiş, binden fazla kişinin de gazdan etkilenmesine neden olmuştur. İnternet ve diğer iletişim imkanları olmadığı ya da çok sınırlı olduğu bölgeden ulaşan fotoğraflar ve sınırlı bilgilere baktığımızda tablonun çok daha ağır olduğundan endişe etmekteyiz. Uzun zamandır Doğu Guta’yı kuşatmış olan gözü dönmüş Esed rejimi, her gün ağır bombardımanlarla evlerine sığınmış sivil halkı katletmeye devam etmektedir. Yaklaşık 7 kilometrekarelik Duma'da, 100 bin kişi ağır bombardımanlar eşliğinde abluka altında yaşamaktadır.
Eğitim-Bir-Sen olarak, Filistin’den Suriye’ye kan ağlayan İslam coğrafyasındaki mazlum kardeşlerimizle dayanışma içinde olarak, zulümler bitip dünya adaletle buluşuncaya kadar adil bir dünya idealine doğru başlattığımız yürüyüşümüzü sürdürme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Dünyayı kana bulayan emperyalist vahşetleri ABD, İsrail, Rusya, İran fark etmeksizin hangi ülkeden geldiğine bakmaksızın reddediyoruz. Duma’da kimyasal katliam düzenleyen Esed ve destekçisi ülkeleri ve sessiz kalarak katliamları onaylayan uluslararası toplumu şiddetle kınıyoruz. Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi