Yorucu geçen bir yılın ardından tatil için vakit ayırmalısınız. Özel sektörde çalışan insanlar; en fazla iki hafta yıllık izin kullanabiliyorlar. Söz konusu zamanı da en iyi şekilde geçirmek istiyorlar. Takdir edersiniz ki, ülkemizi de vuran ekonomik kriz yüzünden popüler tatil bölgelerine gitmek hayal oldu. Fakat, bu durumu dert etmeye gerek yok! Siz de hem gezebileceğiniz hem de uygun şartlarla tatil yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız size vakit kaybetmeden Amasra’yı öneriyoruz. Amasra’yı son yıllarla daha çok kişi ziyaret etmeye başladı. Amasra otelleri de övgü almaya hak edecek nitelikte!

Amasra Gezilip Görülecek Yerler

Bartın şehrine bağlı olan Amasra; oldukça köklü bir geçmişe sahiptir. Son derece şirin bir liman kenti olduğunu söylemek mümkündür. Mavi ve yeşilin en güzel tonunu bir araya getirir. Yemyeşil ormanları ile gören herkesi büyüler. Bunun yanı sıra, plaj ve koyları da mutlaka ziyaret edilesi niteliktedir. Amasra; kendisini ziyaret edenlere çok fazla şey vaat ediyor. Şelale ve mağaraları da insanları etkileyecek niteliktedir. Üç bin yıllık bir geçmişe sahip olan Amasra’ya yılın her döneminde gidebilirsiniz. Ancak, gitmeden evvel Amasra otelleri hakkında detaylı bir araştırma yapmalısınız. Bilhassa lüks Amasra otelleri son derece avantajlı erken rezervasyon seçenekleri sunarlar.

Yolunuz Amasra’ya düştüğü takdirde ilk olarak Amasra Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. Amasra’nın ilk ve tek müzesi olarak dikkat çeken bu müzede Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait çok sayıda eser ile karşılaşabilirsiniz. Kemere Köprüsü; ziyaret edilecek yerler listenizin ikinci sırasında olmalı! Roma döneminden kalma tarihi bir yapı olmasından mütevellit son derece değerlidir. Eşsiz bir manzaraya sahiptir. Bilhassa gün batımını izlemek isteyenlere hitap eder. Ağlayan Ağaç; en az 300 yaşında olmakla beraber yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarır. Tıpkı Kemere Köprüsü gibi eşsiz bir manzaraya sahiptir. Ayrıca, bünyesinde aynı ismi taşıyan bir de çay bahçesi bulunur.

Amasra; size deniz, kum ve güneş imkanı da vaat ediyor. Bilhassa Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında buraya geldiğiniz takdirde farklı plajları ziyaret etme şansını yakalayabilirsiniz. Bozköy Plajı; Amasra’ya en yakın plajlardan birisidir. Sessiz ve sakin yapısıyla fark yaratır. Son derece temiz kumsalı ve deniziyle dikkat çeker. Büyük Liman Plajı; tıpkı Bozköy Plajı gibi güzel bir yaz tatili yapmak isteyenlere hitap eder. Gündüzleri güneşlenmek ve yüzmek, akşamları ise yürüyüş yapmak adına ideal bir yerdir. Fakat, yaz aylarında çok kalabalıktır.

En İyi Amasra Otelleri

Amasra otelleri; bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun nitelikte tasarlanmış konaklama seçenekleridir. En iyi Amasra otelleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Amasra Ceylin Hotel
  • Northdoor Hotel
  • Frau Güler Boutique Hotel
  • Diamond Liman Hotel
  • Diamond Hotel
  • Amasra Sunrise Hotel

Editör: Haber Merkezi