7 FARKLI DALDA

Adapazarı Ruhsat Denetim Müdürlüğü tarafından farklı alanda çeşitli kriterler üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda yasal yükümlüklerini yerine getiren esnafa Altın Esnaf Ödülü verildi. Lokanta, cafe, ekmek fırını, manav, gıda, çiçekçilik ve kıraathane olmak üzere 7 farklı dalda verilen törene Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman  Dişli, SESOB Başkanı Hasan Alişan(SESOB), SESOB bünyesindeki oda başkan ve yönetimleri, belediye başkan yardımcıları ve esnaf katıldı.

OYUNU NET GÖRELİM

Programda konuşan Adapazarı Belediyesi Başkanı  Dişli, “Biz sizlere insanların aralarındaki muhabbeti sağlayan, kaynaştıran, insan ilişkilerini geliştiren, iffeti aşılayan insanlar olarak bakıyoruz. Ondan dolayı sizler ne kadar güçlü olursanız, bağlarınız ne kadar kuvvetlenirse önümüzdeki engelleri ona göre çok daha rahat aşabiliriz” dedi. Son günlerde hem içeride hem dışarıda küresel baskılara dikkat çeken Dişli, “İnsanlarımız  ümitsizliğe itilmeye çalışılıyor. Bunu hem küresel güçler hem de onlarla işbirliği halinde olan terör odakları yapıyor. Bu oyunları hep beraber net görüyoruz. Bunu aşmanın yolu birlik, beraberlik, daha fazla çalışma ve dayanışmadır” diye konuştu.

KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ

SESOB Başkanı Hasan Alişan da AVM’lere sağlanan imtiyazlrın küçük esnafa da sağlanmasını istedi. Alişan, “Dünya kalkınıyor. Bizim esnafımız da bu yönde kendini yenilemeli. Ama eşit şartlarda ticaret yapmak istiyoruz. Yeter ki onlara sağlanan imtiyazlar bize de sağlansın. Sakarya’mızda her türlü olumsuzluğa rağmen kendimizi güçlendireceğiz. Sadece küçük dükkânlarda değil büyük işletmeler haline gelerek şehir halkına hizmet için gayret sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı. Programda ödül alan işletme ve sahipleri şöyle: Semt lokantası Soner Yıldırım, M.S. Cafe House Hatice Çelik, Gündüz Ekmek ve Unlu Mamüller Levent Gündüz, Çotoğlu Kıraathanesi Vedat Çot, Heybet Kardeşler Manavı Hayrettin Heybet, Benilka Gıda Kasım Sarımehmetoğlu, Şebboy Çiçekçilik Nevzat Topaç. 

Editör: Haber Merkezi