661 MİLYON DOLAR

Türkiye’nin özel sermayeli en büyük savunma sanayii şirketi Otokar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen yatırım şirketi Tawazun’un girişimleriyle kurulan Al Jasoor (Cesur) şirketi, Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri ile 661 milyon ABD Doları değerinde 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç sözleşmesi imzaladı. Anlaşma, Abu Dhabi’de gerçekleşen Ortadoğu’nun en büyük savunma fuarı IDEX 2017’de duyuruldu.

STRATEJİK GELİŞME

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, bu sözleşmeyle Otokar’ın 30 ülkeyi aşan zırhlı araç ihracatını bir adım daha öteye taşıdığına dikkat çekerken, “Körfez ülkelerine ihracat yapmakla kalmayacak, yerel ortağımızla kurduğumuz şirketimiz Al Jasoor (Cesur) ile yurt dışında üretime başlayacağız. Ülkemizin savunma sanayii kabiliyetlerinin geldiği nokta açısından bu gelişme çok stratejik” dedi.

MİLLİ ALTAY TANKI

Koç, “Otokar'ın ana yükleniciliğinde tasarlanan ve geliştirilen Altay, iki yıldır zorlu testlere tabi tutuldu. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kabul testlerinde son aşamaya gelindi. Şubat sonuna kadar kabul testlerinin tamamlanması hedefleniyor. Otokar, ülkemiz için stratejik öneme sahip Altay tankının seri üretimini de başarıyla gerçekleştirecek yetkinliklere sahip” ifadelerini kullandı.

ALTAY’A İLGİ BÜYÜK

Seri üretim için görevlendirilmeye hazır olduklarını söyleyen Koç, “Dost ve müttefik ülkelerin Altay’ın prototipine gösterdikleri ilgi, bu projenin Türkiye’nin savunma sanayi ihracatına olumlu katkı sağlayacağının işareti. Altay üretimi için görevlendirildiğimiz takdirde ülkemiz savunma sanayisinin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde, Altay ile yurt dışına ihracatta önemli sayfa açacağımız ve yeni pazarlara ulaşacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi