Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAPADER), Antalya’da 18-21 Ocak tarihleri arasında Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Antalya Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Antalya Gastronomi Eğitimcileri (AGEB)Birliği’nin düzenlediği “Anadolu’dan Dünya’ya” yemek yarışmasına katıldı. SAPADER Başkanı Hatice Akman, ekmek israfını önlemek amacıyla ve “Alma fazla ekmek, bulamazsın sonra yiyecek” sloganıyla geliştirdikleri “Bayat Ekmek tarifleri” projesiyle katıldıkları yarışmada jüri üyesi olarak görev aldı.

EKMEĞE HÜRMET
Hatice Akman, “Ekmek israfına yönelik herkes üzerine düşen görevi gerçekleştirmeli. Biz Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği olarak farkındalık oluşturmak için başlattığımız "Bayat Ekmek Tarifleri" projesini AGEB’in düzenlemiş olduğu Gıda ve İçecek İhtisas Fuar'ındaki yarışmaya taşıyarak bir kez daha bu hassas konuya parmak basmak istedik. Yarışan kadınlarımız ‘bize düşen en büyük görev ekmeğimizi en iyi şekilde değerlendirmek’ deyip reçetelerini yine bayat ekmek üzerine düzenledi. SAPADER kadınları, derneğimizi en iyi şekilde temsil edip madalyalarla döndü. Yine bizleri gururlandırdılar. Hepsini canı gönülden kutluyoruz.” dedi.

ÖDÜL ALANLAR
Başkan Hatice Akman, “AGEB'in düzenlediği "Yılın Altın Şefi" yarışmasında yine derneğimizi en iyi şekilde temsil edip bizleri gururlandıran genç arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz.” diye konuştu. Mukaddes Fıçıcı altın madalya, Beyza Yeşilyurt ve Emine Mine Ünal gümüş madalya; Kübra Özkan, Emel İmam, Büşra Karaman, Betül Fındık ve Rabia Kullen bronz madalya almaya hak kazandı. Ayrıca Cem Yalım, Emine Mine Ünal ve Kübra Özkan bronz madalya ile ödüllendirildi.

Editör: Haber Merkezi