Akademik Gençlik Başkanı Aykut Yağcı’nın gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından söz alan Şuayb Mekeç, Hz. Adem peygamberden başlayarak önemli şahsiyetleri ve  toplumsal konjonktürü ele alarak konuyu işledi.
Mekeç; "İslam, hayatı tümüyle kuşatan bir dindir. Yaşantımızda halife olarak vasfımız ve de sorumluluklarımız vardır. İnsanı insan yapan değerlerin tamamı İslam’dadır. İslam karanlıktan aydınlığa çıkaran bir yol, bir duruş, bir yaşam biçimidir.
Bugün gördüğümüz üzere fitne yaygınlaştı, zulüm cirit atıyor, bunalımlar, merhametsizlikler, tasavvur bozuklukları bizleride etkiliyor. Sertleşmeler arttı, kişisel ihtiraslar, dar-ufuksuz bakışlar milliyet-ırkçı-sınırlayıcı kabuller değer gibi sunulur oldu. Aydınlanmayla gelen materyalizm, batı sömürgeciliği kapitalizm gönüllerde yer ederken İslami bir duruş yok olmaya başlanmıştır.
Bizleri 100 yıldır nesillerden koparmaya çalıştılar. Bugün aynı durum Doğu Türkistan’da vahşi bir şekilde yaşanıyor. Her sabah Müslümanları kendi liderlerine, insanı unutan-yok eden kanunlarına, ideolojilerine, izmlerine yemin ettiriyorlar.
Unutulmamalıdır ve de kesin olarak bilinmelidir ki dosdoğru olan-doğruya ileten, hakkı-adaleti gözeten, özgürce yaşamayı, huzur,refah düzeyi artışını düşünen, zulmü baskıyı bitirecek olan tek din tek bakış tek kimlik İslam’dır.
İstişareyi, adaleti, ahlakı, toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi, hakikati, iyiliği-iyi düşünmeyi yaygınlaştıracak olan;  imkânları Müslümanca kullanabilen, davet ve dava bilinci edinmiş, İslam dairesinde kucaklayıcı ve kuşatıcı rol alıp araştıran sorgulayan okuyan siz gençlersiniz" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi