Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Belediye Hizmet Binası önündeki alanda deprem simülasyonu tırında belediye personeline ve vatandaşlara yönelik düzenlenen eğitim programına katıldı. Kurulan deprem simülasyonu tırına gelen vatandaşlar AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve AFAD eğitmenlerinin sunumlarını dinledi.

HER ZAMAN OLACAKMIŞ GİBİ
Gerçekleşen çalışma hakkında bilgi veren AFAD Sakarya İl Müdürü Kaşkaş, Sakarya ve etrafında, yakın tarihte 6 büyük deprem yaşandığını ve çok sayıda can kaybının olduğuna ifade ederek, “2021 yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildi. Bu kapsamda yurt genelinde eğitimler veriliyor. Vazifemiz her an deprem olacakmış gibi hazırlık yapmak” ifadelerini kullandı.

AFAD HEMEN ORADA
Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ise, “Öncelikle Erenler’imizde gerçekleşen eğitim için teşekkür ediyorum. Ülkemizin hangi noktasında bir afet yaşansa AFAD ekiplerimizi en kısa zaman içerisinde olayın merkezinde görüyoruz. Allah her bir AFAD çalışanından, gönüllüsünden razı olsun, kolaylıklar versin. Duamız cennet vatanımızda afet yaşanmaması” dedi.

Editör: Haber Merkezi