‘SİSTEM DIŞINA İTİLİYOR’
AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve partililerle İnşaat Mühendisler Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı makamında ziyaret etti. İMO yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda mesleki sorunlar hakkında İsen’e bilgi veren Başkan Gürpınar, meslek yasasının çıkmasının öneminden bahsetti. İşini iyi yapan mühendislerin sistem dışına itildiğini söyleyen Gürpınar, “Mesleki olarak işini iyi yapanların korunması gerekiyor” dedi.

100 BİN GÖÇ
Bilimin siyasetin önünde olması gerektiğini söyleyen Başkan Gürpınar, “Türkiye genelinde 176 adet üniversite bölümlerinde inşaat mühendisliği var ama çoğunun altyapısı yok, çoğunun öğretim üyesi yok” dedi. Milletvekili Mustafa İsen ise, 5-6 yıl içerisinde Sakarya’ya doğumla meydana gelen nüfus artışı haricinde ilave olarak, 100 bin insanın göç edeceğini belirterek, “Bu bölge çok hareketlenecek. Geçen hafta zaten Karasu Limanı’da faaliyete geçti” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ SORUSU
“Sakarya’nın potansiyelini değerlendirmek istiyoruz” diyen İsen, “Sanayi şehri olarak ön plana çıkıyoruz ama tarımı da ön plana çıkarmamız lazım” diye konuştu. Başkanlık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunduktan sonra soruları cevaplayan İsen, Anayasa’nın referandumda kabul edilmesi durumunda, Cumhurbaşkanının görev süresi biterken meclisi feshedip, erken seçime giderek yeniden tam dönem cumhurbaşkanı olabilecek mi sorusuna ise, “Evet” diye cevap verdi. 

Editör: Haber Merkezi