DESTEK PROGRAMI BAŞLATILIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklileri, memurları, çalışanları, esnafı ve küçük işletmeleri ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Buna göre 5 milyar liralık yeni bir destek programı başlatılıyor. Emekliye bayram ikramiyesini bin 100 liraya çıkaran düzenleme Meclis’ten geçti. Memur maaşları da 10 Mayıs’ta ödenecek. İşten çıkarma yasağının süresi ise 30 Haziran’a kadar uzatıldı.

İCRA İFLAS TAKİBİ BAŞLATILMAYACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İbraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen çeklerin ödemelerini erteledik. Kamu idarelerinin kamu veya özel hukuktan doğan alacakları hakkında da 30 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılamamasını temin ediyoruz. Bir başka deyişle ticari borçlar için icra ve iflas takibi başlatılmasının önüne geçtik. Aynı zamanda bu borçlar için ihtiyati haciz kararı alınmasını engelliyoruz, başlamış olan takipleri de durduruyoruz” dedi.

VATANDAŞLARA DESTEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Salgın tedbirlerinden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik desteklerimizi sürdürüyoruz. 3 ay süreyle ödemesi gerçekleştirilen 1000 lira gelir kaybı Desteği ile illere göre 500 ve 750 lira şeklinde verilen kira desteğini, esnafımıza bir ay daha sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere 1100 lira ödemeye başlıyoruz ve emeklilerimizin ikramiyelerini Ramazan Bayramı’nda 1100 liraya çıkarıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi