Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in 32 metrekareden büyük müdür odalarının sınıf haline dönüştürülmesi talimatı üzerine Akyazı’da da çalışmalara başlandı. İl Milli Eğitim denetmenleri, gerekirse müdürlerin müdür yardımcılarıyla aynı odada çalışacağını bildirdi.
2011-2012 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak. 66 aydan büyük çocukların ilköğretime başlayacak olması nedeniyle ortaya çıkan derslik açığı, müdür odalarının derslik haline dönüştürülmesiyle kısmen de olsa hafifletilmeye çalışılıyor.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in tüm İl Milli Eğitim müdürlüklerine gönderdiği talimat gereği, 32 metrekareden büyük müdür odaları derslik haline dönüştürülüyor. Buna bağlı olarak Akyazı’daki ilköğretim okullarında da gerekli inceleme yapıldı ve bazı okulların müdür odaları derslik haline getirilmek üzere çalışmalar başlatıldı.
İl Milli Eğitim Denetmenleri, yaptıkları inceleme sonrasında şunları söyledi: “32 metrekareden büyük olan müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen odaları sınıf haline getiriliyor. Gerekirse okul müdürleri, müdür yardımcıları ile aynı odada görev yapacak. Önemli olan çocuklarımızın rahatça ders yapabileceği sınıflar oluşturmak” ifadelerini kullandılar. Sezai YOLCUOĞLU
 
Editör: Haber Merkezi