10 gözetleme kulesi, 3 jet ski ve 13 personelle sahil şeridini izleyen cankurtaran ekipleri, 15 Haziran ve 9 Temmuz tarihleri arasında 316 boğulma vakasına müdahale etti. Boğulma tehlikesi geçiren 315 kişiyi kıyıya çıkarmayı başaran ekipler, bir genci ise boğulmaktan kurtaramadı.
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilcilerin gönül rahatlığıyla denize girebileceklerini söyledi.
İspiroğlu, geçmiş yıllarda ilçede çok sayıda kişinin boğulduğunu anımsatarak, ''Boğulmalar artık tarihe karıştı. Yaz nüfusumuz 200 bini buluyor. Dışarıdan gelen ve yüzme bilmeyen tatilciler, Karadeniz'in değişik akıntıları hakkında bilgi sahibi değil. Eğitimli personelimiz, dürbünlerle sürekli gözetlemeyi yaparak tehlike durumuna göre hareket ediyor'' dedi.
Boğulma vakalarına anında ulaştıklarına dikkati çeken İspiroğlu, 3 haftada yalnızca 1 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini bildirdi.
İspiroğlu, şöyle konuştu:
''En çok 2 dakika içinde boğulma tehlikesi geçiren kişi kıyıya alınıyor. Burada da aynı zamanda boğulmalara müdahale edebilen sertifikalı elemanlar ilk müdahalenin ardından hazır bekleyen ambulansla gerekli görüldüğünde hastaneye sevki yapıyor. Tatilcilerimiz söylentilere kulak asmadan, uyarıları dikkate alarak denize girebilirler.''
 

Editör: Haber Merkezi