Başkan Sarı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı olan yüce meclisimizin kuruluşunun 99. yıldönümünü kutluyoruz. Ayrıca, tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinin teminatı olacak nesilleri bir araya getirmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir. 23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerler ve ifade ettiği anlamlar ile çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesle aktarılacaktır.
Çocuklar; Bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler, Türk Milleti’nin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız. Sizlere güveniyoruz, inanıyorum ki sizler kendinize sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihinizden aldığınız özgüvenle büyük başarılara imza atacaksınız.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sevincinizin, coşkunuzun ve ümidinizin daim olmasını diliyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi