İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz,  FOLKART Başkanı Sinan Çileli ve festival tertip komitesinin de eşlik ettiği ziyarette, Azerbaycan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Rusya, Moldova-Gagauzya, Kosova gibi ülke ekipleri ile ülkemizi temsilen Sakarya, Hatay ve Ankara’dan gruplar yer aldı. İlimiz adına söz alarak kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden FOLKART Başkanı Sinan Çileli, Sakarya Folklor Araştırma ve Tanıtma Derneği olarak 14 yıldır festivalde yer aldıklarını, bu alanda Sakarya’nın ilk ve tek büyük uluslararası faaliyeti olduğunu belirtti.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN
Ülkemizden ve yurtdışından gelen halk dansları topluluklarını İlimizde misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “23 Nisan bizim tarihimizde Cumhuriyetimiz ve demokrasimizin bağlı bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olduğu için büyük önem arz ediyor. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü çocuklara armağan etmiş ve çocuklara armağan edilmiş en büyük bayram da bizim bayramımızdır diyebiliriz. Çocuklar bizim geleceğimiz, biz çocuklarımıza güveniyoruz, bizim onlara teslim ettiğimiz dünyayı onların daha iyi hale getireceklerine de inancımız tam. Dünyanın bütün çocukları güzel ve dünyanın bütün çocukları da bu güveni hak ediyor. Bugün burası tam bir çiçek bahçesine dönmüş ve Birleşmiş Milletler gibi olmuş” dedi.

SELAM SÖYLEYİN
Vali Nayir, şöyle devam etti: “Tarihiyle, tarımıyla, sanayisiyle, doğal güzellikleriyle Sakarya’mız çok güzel bir İlimizdir. Sizler de bu kısa ziyaretinizde burayı kısmen tanıyacak ve güzel günler geçireceksiniz. Biz sizleri İlimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda sizler de kültürünüzden güzel örnekleri barındıran halk oyunlarınızı sergileyerek Sakaryalımıza ülkelerinizi tanıtacaksınız. Memleketlerinize döndüğünüzde ailenize selamlarınızı da iletin.”

GURUR VERİCİ
Ekip yöneticileri ve öğrencilerin İlimiz ile festivale dair görüş ve önerilerini dinleyerek onlarla bir süre sohbet eden ve Sakarya Anadolu Lisesi öğrencilerinin tercümanlık yapmasının da gurur verici olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, Burada yine güzel bir işbirliğinin örneğini görüyoruz. Bir tarafta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile derneğimiz var, bir tarafta da bu davetimizi kabul eden misafirlerimiz var. Bu başarı işbirliğine bağlı bir başarı olduğu gibi, gelen misafirlerimizin bu başarıdaki payı da çok büyük. İnşallah sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde ülkelerinize dönersiniz” diye sözlerine ekledi.

BAŞARI DİLEDİ
Ziyaretin sonunda halk oyunları ekiplerinin grup liderleri ve organizasyonda yer alan yöneticiler ile hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerle yakından ilgilenip herkese başarılar diledi. 19 Nisan’da başlayan festival kapsamında İlimizdeki birçok etkinlikte gösteri yapan ekipler, bugün Atatürk Kapalı Spor Salonunda "Halk Oyunları Festivali Gala Gösterisi Yarışması"nda da hünerlerini sergileyecekler.

Editör: Haber Merkezi